Help please!! chyba ve zdrojáku --->neukládá do databáze – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Help please!! chyba ve zdrojáku --->neukládá do databáze – MySQL – Fórum – Programujte.comHelp please!! chyba ve zdrojáku --->neukládá do databáze – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
24. 2. 2007   #1
-
0
-

Po spuštění tohoto zdrojáku se nestane vůbec nic. Proměný sem dostávam z jiný stránky a v pohodě přijdou ale tady to nedělá vůbec nic.

<html>
<body background="pozadi1.gif">
<font color="yellow" size="3"><b>
<?
$typ_inzeratu=$_POST['typ_inzeratu'];
$znacka =$_POST['znacka'];
$typ =$_POST['typ'];
$cena =$_POST['cena'];
$najeto_km =$_POST['najeto_km'];
$rok_vyroby =$_POST['rok_vyroby'];
$stk =$_POST['stk'];
$popis =$_POST['popis'];
$heslo =$_POST['heslo'];
$mail =$_POST['mail'];
$telefon =$_POST['telefon'];
$okres =$_POST['okres'];
$datum =$_POST['datum'];


DEFINE ('DB_UZIVATEL', '');
DEFINE ('DB_HESLO', '');
DEFINE ('DB_HOSTITEL', 'localhost');
DEFINE ('DB_NAZEVDATABAZE','web');
$dbc = @mysql_connect (DB_HOSTITEL, DB_UZIVATEL, DB_HESLO) OR die ('Nemohu se připojit k databázi MySQL.');
mysql_select_db (DB_NAZEVDATABAZE) OR die ('Nelze vybrat databázi.');
$dotaz="INSERT INTO bazar (typ_inzeratu, znacka, typ, cena, najeto_km, rok_vyroby,
stk, popis, heslo, email, telefon, okres, datum) VALUES ($typ_inzeratu, $znacka, $typ, $cena, $najeto_km, $rok_vyroby,
$stk, $popis, $heslo, $mail, $telefon, $okres, $datum)";
$vysledek=@mysql_query ($dotaz);
if ($vysledek) {
echo 'Inzerát byl úspěšně přidán';
}
mysql_close;
?>
</font>
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Radoslav Pala0
Super člen
24. 2. 2007   #2
-
0
-

chyb je tam dost... aspon co vidim ja(neskusal som). mysql_close; ma byt mysql_close() resp. mysql_close($dbc). niesom si isty, ale asi ta ani neprihlasi k db. totiz DB_UZIVATEL nie je definovany(na localhoste by malo byt root).

$dotaz="INSERT INTO bazar (typ_inzeratu, znacka, typ, cena, najeto_km, rok_vyroby,
stk, popis, heslo, email, telefon, okres, datum) VALUES ($typ_inzeratu, $znacka, $typ, $cena, $najeto_km, $rok_vyroby,
$stk, $popis, $heslo, $mail, $telefon, $okres, $datum)";
$vysledek=@mysql_query ($dotaz);


staci napisat:


if( @mysql_query("INSERT INTO bazar (typ_inzeratu, znacka, typ, cena, najeto_km, rok_vyroby,
stk, popis, heslo, email, telefon, okres, datum) VALUES ($typ_inzeratu, $znacka, $typ, $cena, $najeto_km, $rok_vyroby,
$stk, $popis, $heslo, $mail, $telefon, $okres, $datum)") {
echo 'Inzerát byl úspěšně přidán';
}
else {
echo "Chyba";
}

imho a mas vstupy osetrene?
btw. kody davaj do KOD.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Chyba v zdrojaku — založil rudiy

Chyba ve zdrojáku — založil juklmi

Session neukládá proměnné — založil Sakalik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý