Ako zobraziť údaje z databázy na webe pomocou PHP ? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ako zobraziť údaje z databázy na webe pomocou PHP ? – PHP – Fórum – Programujte.comAko zobraziť údaje z databázy na webe pomocou PHP ? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

rttv0
Duch
26. 2. 2018   #1
-
0
-

Dobrý deň, rád by som sa spýtal ako spraviť niečo takéto :

Spravil som jednoduchú hru ( http://chemia.qqqq.sk), údaje som ale pridával manuálne.

Dalo by sa spraviť niečo čo by údaje automaticky načítalo z databázy a zobrazilo ich to tak ako to vyzerá teraz (t.j proces pridávania by bol automatický). 

Som začiatočník, vopred ďakujem za odpoveď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.234.–
Kit+15
Guru
26. 2. 2018   #2
-
0
-

#1 rttv
Vypadá to jako zajímavý nápad a samozřejmě to půjde. Vystačíš si s jednou třísloupcovou tabulkou (id, vzorec, nazev). K údržbě databáze si stáhni adminer.php

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
4002 příspěvků
27. 2. 2018   #3
-
+1
-
Zajímavé

Slo by to resit i javascriptem.  Jestli nepotrebujes nutne editaci databaze vice nez jednim uzivatelem. Nebo skryt odpovedi.

<div id=xxx></div>
<input type=button value=Next onclick="APP.func.next();">

<script>
var APP;
APP = {};
APP.func = {};

APP.db   = [
['h2so4','kyselina sirova'],
['hXXso4','kyselina jina']
];
APP.selected = null;

APP.func.next = function (m)
	{
	var m,n;
	if (APP.selected===null)
		{
		m = Math.floor(Math.random() * APP.db.length);
		APP.selected = m;
		n = 0;
		}
	else	{
		m = APP.selected;
		APP.selected = null;
		n = 1;
		}
//alert([m,n])
	document.getElementById('xxx').innerHTML = (n==0 ? "Otazka" : "Odpoved na otazku") + " " + (m+1) + ". " + APP.db[m][n];
	}

APP.func.next();
</script>
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:38...–
Kit+15
Guru
27. 2. 2018   #4
-
0
-

#3 peter
Když už to řešíš v Javascriptu, tak proč nevyužít databázi na klientovi, aby se slovník dal uživatelsky rozšiřovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
rttv0
Duch
27. 2. 2018   #5
-
0
-

Ďakujem za rady, vyskúšam ten javascript.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.234.–
peter
~ Anonymní uživatel
4002 příspěvků
28. 2. 2018   #6
-
0
-

#4 Kit
Nerozumim ani slovo. Zkus pouzit slova pro 10 leteho kluka (ikdyz mam skoro 40) bez technickych pojmu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:3c62:8d...–
Kit+15
Guru
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
rttv0
Duch
28. 2. 2018   #8
-
0
-

Skúšal som ten javascript, no nefungoval. Zobrazovalo sa iba tlačítko Next. Neviete kde je chyba ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.234.–
peter
~ Anonymní uživatel
4002 příspěvků
1. 3. 2018   #9
-
0
-

Html kod v orameckovane casti, tak, jak je, bez uprav, funguje ve Moz Firefox 58 a MS Edge. Spoustim to pref ile. Na webu jsem to nezkousel. Problem toho je, ze si uzivatel muze zobrazit zdrojovy kod stranky a uvidi odpovedi. A ze data jsou napevno soucasti stranky. Kdyz to chces editovat, musis se zorientovat v html a js.
file:///C:/pp/js-test-otazky.htm

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:2c6e:71...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý