Potreboval bych porovnat obsah 2 csv souboru. Stacilo by mi vest tabulku, pocet zmen, smazanych radku, pridanych radku. V lepsim pripade i cisla radku z obou souboru. Tohle by mohl splnovat linux prikaz
"diff -u original novy"
Potreboval bych neco se stejnym vypisem i pro win10, kvuli testovani a ladeni. Nedavno byl clanek, ze win10 podporuje linuxovy bash. Ale nikde jsem nenasel postup, step-by-step, jak to pustit, pripadne nejaky program v tom.
Druha moznost mne napadla, pouzit cygwin. To uz jsem snad kdysi zkousel s uspechem :)
Treti moznost je php kod. Nechtelo se mi zatim nic vymyslet a nemam informace, jak ten diff vlastne funguje. Co jsem koukal googlem, tak jsem narazil i na 11k porovnavace kodu.
Ja v podstate potrebuji jen vytvorit 2 veci.
- Tabulku, kam napisi, kolik radku bylo smazano, pridano, pripadne zmeneno. Ale zmena muze byt resena smazat radek + pridat novy. Na tom nezalezi.
- A pak potrebuji, kdyz si nekdo klikne podrobnosti, aby mu to zobrazilo zmeny do jedne velke tabulky, kde budou treba cervene a zelene radky (smazane, pridane)
V podstate by to mohlo byt klidne i javascriptove reseni. Mam v js udelany export tabulky do csv.