Zjištění špatných pokusů od dobrého – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zjištění špatných pokusů od dobrého – MySQL – Fórum – Programujte.comZjištění špatných pokusů od dobrého – MySQL – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Pergoly a střechy Brno

Misha
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
1. 3. 2018   #1
-
0
-

Ahoj, chtěl bych Vás poprosit o radu. V databázi mám tabulku do které se mi zapisují veškeré pokusy o přihlášení uživatele. Ve sloupci "uspech" je vždy true, nebo false podle toho zda se uživatel přihlásil, nebo ne.

A teď bych potřeboval zjistit kolikrát se uživateli přihlášení nepovedlo od posledního zdařilého pokusu. Nejedná se tedy o počet všech nezdařilých pokusů, ale jen pokusů od toho posledního zdařilého. Napadá vás jak by se to dalo vytáhnout z databáze aniž bych ji musel vypisovat a teprve následně řádky ověřovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.31.11.–
Kit+15
Guru
1. 3. 2018   #2
-
0
-

#1 Misha
Místo false/true tam dej počet neúspěšných přihlášení, který po úspěšném přihlášení vypíšeš a vynuluješ. Na to ti stačí jeden sloupeček navíc v seznamu uživatelů.

Inkrementaci můžeš udělat přes trigger pověšený na logování přihlašování.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Misha
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
1. 3. 2018   #3
-
0
-

Potřebuji tam mít kompletní historii včetně času, ip adresy a například typů prohlížeče. Takže to nemohu udělat tak jak říkáš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.31.11.–
Kit+15
Guru
1. 3. 2018   #4
-
0
-

#3 Misha
Můžeš. Přečti si to ještě jednou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3714 příspěvků
2. 3. 2018   #5
-
0
-

Kit ti rika, abys k uzivateli pridal 2 dalsi sloupecky INT a pocital to, jak potrebujes. Tu tabulku budes mit zvlast. Je to rychlejsi nez pokazde prohledavat celou tu tabulku.

A samozrejme to jde udelat i z te tabulky.
x = SELECT id WHERE uzivatel=Franta AND prihlaseni=true ORDER BY datum DESC LIMIT 1
SELECT COUNT(id) WHERE uzivatel=Franta AND prihlaseni=false AND datum>x
A asi by to slo napsat do jednoho selectu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:38...–
Kit+15
Guru
2. 3. 2018   #6
-
0
-

#5 peter
Stačí jeden sloupeček INT. Zbytek už má v tom přihlašovacím logu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032021 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý