C# jak získat data z Json (php json_encode)? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# jak získat data z Json (php json_encode)? – .NET – Fórum – Programujte.comC# jak získat data z Json (php json_encode)? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

6. 3. 2018   #1
-
0
-

Dobrý den,

jsem začínající v C# a chtěl bych získat JSON data z webového serveru (např. https://api.mojedomena.xzy/info/).

PHP

<?php
$json_data->app_version = "2.0";

$json_get_data = json_encode($json_data, JSON_PRETTY_PRINT);

echo "<pre>$json_get_data</pre>";
?>

Získávám data:

{
    "app_version": "2.0"
}

C# (Používám Newtonsoft.Json)

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
using System.Windows.Forms;

//Custom
using Newtonsoft.Json;

namespace info_app
{
    public partial class Main : Form
    {
        public Main()
        {
            InitializeComponent();

            string app_version = "1.0";
            string app_version_from_json = "2.0"; // Zde potřebuji aktuální verzi z webového serveru

            if (app_version != app_version_from_json)
            {
                MessageBox.Show(String.Format("Stará verze aplikace. Aktuální verze: {0}", app_version_from_json), "Chybná verze aplikace",
                MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Error);
                Close();
            }

        }

        private void Main_Form(object sender, EventArgs e)
        {

        }
    }
}

Čeho chci přímo docílit je myslím zřejmé z kódu aplikace. Snažil jsem se najít odpověď na Google, ale bohužel bezúspěšně.

Děkuji všem za případné odpovědi a rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.204.–
peter
~ Anonymní uživatel
3982 příspěvků
7. 3. 2018   #2
-
0
-

google = cpp print file from url
Mozna 

TCHAR url[] = TEXT("http://google.com");

HRESULT res = URLDownloadToFile(NULL, url, path, 0, NULL);

#include <fstream>
.......
ifstream fin;
fin.open(filename, mode);
......
fin.close();
// OR combine declaration and open()
ifstream fin(filename, mode);

https://www.ntu.edu.sg/home/ehchua/programming/cpp/cp10_IO.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:d28:29f...–
gna
~ Anonymní uživatel
1847 příspěvků
7. 3. 2018   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

Podobná vlákna

Práce s JSON v PHP — založil marioDD

Manipulace s JSON v PHP — založil marioDD

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý