Uprava podmienky pre stav bez vysledku – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Uprava podmienky pre stav bez vysledku – PHP – Fórum – Programujte.comUprava podmienky pre stav bez vysledku – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
17. 3. 2018   #1
-
0
-

 Ahoj, mám následujúci problém. Ukladám dáta do databázy (ide o hodnoty senzorov) ukladám tam aj referečné hodnoty do db raz za 2 minúty. Po dvoch dňoch sa dáta prepisujú (mažú sa staré). Problém je ten, že ja to spúšťam cez php script a teraz, keď zapisujem dáta, tak overuje, či posledné zapísané dáta sú v tabuľke viac ako 2 minúty. Stáva sa, že internet vypadne/je stránka nedostupná cez 2 dni a všetky dáta sa mi zmažú. Ako to ošetriť, aby mi to zapísalo dáta do databázy, ak tam nie je napríklad nič? 
Ďakujem za pomoc.


$con = mysqli_connect("localhost","user","password","databaaaase"); mysqli_set_charset($con,"utf8"); 
if (mysqli_connect_errno()) { 
echo "Problém s napojením na MySQL: " . mysqli_connect_error(); } 
$cas = mysqli_query($con,"SELECT time FROM db ORDER BY id DESC LIMIT 1") or die(mysqli_error($con)); 
while($line = mysqli_fetch_assoc($cas)){ $datum = strtotime($line['time']); $teraz = strtotime("now"); } 
$vypocet = $teraz - $datum; if($vypocet >=120){ 
$ins = mysqli_query($con,"INSERT INTO `db` (`mq7`, `mq2`) VALUES ('$mq7','$mq2')") or die (mysqli_error($con)); }
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.150.–
Kit+15
Guru
17. 3. 2018   #2
-
0
-

#1 Martin
Sice už s MySQLi dávno nedělám, ale mohlo by to vypadat nějak takhle:

$con = mysqli_connect("localhost", "user", "password", "databaaaase");
mysqli_set_charset($con, "utf8"); 
if (mysqli_connect_errno()) { 
    die ("Problém s napojením na MySQL: " . mysqli_connect_error());
} 
$ins = mysqli_query($con, "INSERT INTO `db` (`mq7`, `mq2`) VALUES ('$mq7','$mq2')")
    or die (mysqli_error($con));
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
17. 3. 2018   #3
-
0
-

To by mi nepomohlo :-) Potrebujem zapísať do db raz za 2 minúty. Dáta na web mi chodia raz za 2 sekundy. Je to dosť veľký dátový tok, ktorý by sa možno ani nestíhal ukladať do db.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.150.–
Kit+15
Guru
17. 3. 2018   #4
-
0
-

#3 Martin
Do několika desítek či stovek záznamů/s není dohromady co řešit, MySQL to zvládá.

Přidej tam podmínku, aby se zapsalo i v případě, kdy v $cas nic není.

Piš pouze jeden příkaz na řádek a odsazuj. Tohle se nedá číst.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Kit+15
Guru
17. 3. 2018   #5
-
0
-

#1 Martin
Co kdybys jako databázi použil RRDtool? Nemusel by ses o nic starat a jako bonus by ti z toho lezly hotové grafy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
17. 3. 2018   #6
-
0
-

Freehosting to nemá :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.150.–
Kit+15
Guru
17. 3. 2018   #7
-
0
-

#6 Martin
Freehostingy však mívají jinou zajímavost: Databázi SQLite, která toho snese víc než MySQL.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý