Jak resit editaci tabulky vice uzivateli php/js – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Jak resit editaci tabulky vice uzivateli php/js – Offtopic – Fórum – Programujte.comJak resit editaci tabulky vice uzivateli php/js – Offtopic – Fórum – Programujte.com

 

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
peter
~ Anonymní uživatel
3368 příspěvků
5. 4. 2018   #1
-
0
-

Mam tabulku, kterou bych potreboval, aby mohlo editovat vice uzivatelu. V tabulce jsou citliva data, takze kolega nechce pouzit Office 365.

Jak to teda udelat nejlepe a pohodlne? Idealne, aby to fungovalo jako v excelu. Snadne kopirovani bunek, radku a tak?

Zatim mam vymyslene jen casti samostatne.
- PHP, kteremu poslu request, on prida, smaze, updatuje radek v csv. + to loguje + kopiruje soubor jako zalohu, historii. Otevre csv, zmeni, zavre csv.
- html, ktere zobrazi csv jako tabulku a kliknutim na policko se zmeni na input.

No, ale to je editace po policku a ted bych musel pro kazde policko odesilat request na cely radek. A kdyz bude chtit vice uzivatelu editovat? Kdyz nekdo neco zmeni, tak by se jinym musel nacist cely csv nebo by museli ziskat aspon seznam zmen. Jenze, co kdyz edituji zrovna stejny radek? A co kdyz ten radek predchozi uzivatel smazal? Mam jim to smazat pri editaci? :)
V podstate, principialne by to mohlo fungovat jako takovy chat. Ze bych si pri odeslani stahl zrovna i seznam novych zmen. Proti chatu se to prave komplikuje tim, ze radky. Muj radek 12 neni 12, pokud mi mezitim nekdo smazal radek 5 a 8, treba. Takze edituji radek 10.
Nebo to muzu jeste blokovat zamkem. Ale obcas pracuji 2 lide ve stejne budove na jinych mistech se stejnou tabulkou naraz. Takze zamcenim by ten druhy nemohl editovat.

Nejake napady? Nebo dalsi problematicke situace?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:38...–
peter
~ Anonymní uživatel
3368 příspěvků
5. 4. 2018   #2
-
0
-

Jo, a pak teda nastava problem tez pohodlne editace. Kdyz se do TD zapise INPUT, tak se nedaji kopirovat cele radky nebo 5 bunek najednou z 12, treba. To jeste nejak vymyslim, ale kdyby mel nekdo napad, tim lepe :)
U klasicke tabulky, oznaceni nekolika TD a vlozeni do excelu, to jde. Pekne to rozdeli na sloupecky. Takze to same bych udelal pri vlozeni do inputu. Ale zas, kdyz kliknutim na bunku vytvorim INPUT v ni, tak nemuze oznacovat tabulku jako TD. To jsou takove dost protichudne veci :) Excel to ma asi jednodussi s tim, ze kazda bunka se chova jako input. jenze input v html, kdyz se v nem oznacuje text, tak oznacovani nemuze pretect. Nelze tak oznacit 2 inputy, text v nich. To je proste neresitelny problem. Teda, nez neco vymyslim :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:38...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032018 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý