Práce s cizími daty – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Práce s cizími daty – PHP – Fórum – Programujte.comPráce s cizími daty – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Již0
Stálý člen
31. 3. 2006   #1
-
0
-

Zdravíčko, potřeboval bych helfnout s problémkem:
Potřebuju hodnotu proměnné z cizího serveru. a jak to mým pak zařadit do mýho skriptu?

myslím že podobné příklad je [url=http://scripts.xchat.centrum.cz/scripts/online_txt.php?nick=NICK]tady[/url]

jak to mým dát tedy do kódu?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
31. 3. 2006   #2
-
0
-

$soubor=FOpen("http://scripts.xchat.centrum.cz/scripts/online_txt.php?nick=NICK","r");

$promenna=FRead($soubor,1024);
FClose($soubor);


A mas to v promenne $promenna :)

Pro detaily co je co se podivej do reference.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Ji?0
Stálý člen
2. 4. 2006   #3
-
0
-

díky, ale proč mi to nefunguje na https://mujucet.smartcall.cz/tk/GetUserInfo?ico=1234567890

normálně mi to vyhodí ico=-1 ale tím způsobem co je napsaný výše mi to prostě nefunguje...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
2. 4. 2006   #4
-
0
-

Co to píše?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Jiří0
Stálý člen
2. 4. 2006   #5
-
0
-

Warning: fopen("https://mujucet.smartcall.cz/tk/GetUserInfo?ico=1234567890", "r") - Invalid argument in c:apachehtdocsadvucet.php on line 44


Warning: Supplied argument is not a valid File-Handle resource in c:apachehtdocsadvucet.php on line 45

Warning: Supplied argument is not a valid File-Handle resource in c:apachehtdocsadvucet.php on line 46


Tady jsem ti napsal co je na kterém řádku:

44/ $soubor=fopen("https://mujucet.smartcall.cz/tk/GetUserInfo?ico=$ico_hledej","r");

45/ $promenna=fread($soubor,1024);
46/ fclose($soubor);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
2. 4. 2006   #6
-
0
-

Problem bohuzel neni v kodu, ale v zabezpecenem HTTP protokolu (to je to https). Schvalne, zkus si tam zadat treba "http://programujte.com" a uvidis, ze to krasne pujde.

Myslim, ze na tohle by bylo potreba nejak poslat tomu serveru hlavicku, ze chces komunikovat po zabezpecenem protokolu. Ale to je prave to, co nevim jak se dela (podobny dotaz jsem sem do fora zadaval pred pard dny, ale nikdo neodpovedel):nn:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
3. 4. 2006   #7
-
0
-

Tak myslim, ze jsem prisel na to, jak pristupovat na https weby :)

Prober se timhle zdrojakem:




<?php

$defined_vars = get_defined_vars();

$_url = 'https://www.example.com.br';
$_VAR001 = 'nono';
$_VAR002 = 'nonono';

$params = "VAR001=$_VAR001&VAR002=$_VAR002&";

$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_POST,1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS,$params);
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL,$_url);
curl_setopt($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYHOST, 2);
curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, $defined_vars['HTTP_USER_AGENT']);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER,1);
$result=curl_exec ($ch);
curl_close ($ch);

echo("Output: ".$result);

?>


Potrebujes na to mit v php.ini zaplou knihovnu php_curl.dll

Kdyztak, link je tady: http://www.php.net/manual/en/ref.curl.php (PHP reference, jako vzdy :) )

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Ji?0
Stálý člen
4. 4. 2006   #8
-
0
-

D????ky,
norm?ln? to funguje..:-)

ale m?m s t?m dal?? probl?mek... a vůbec ho nech?pu...
cht?l jsem tam pou??t norm?ln? podm?nku abych mohl vypsat hl??ku:



$ico_hledej = $result;

if ($ico_hledej == "ico=-1"){
echo "ucet neexistuje";
}


tak mi to nic nevyp??e..., ale kdy? jsem si pro kontrolu p?ed tu podm?nku napsal :

echo $ico_hledej;


tak mi to napsalo ico=-1
v?bec nerozum?m pro? nefunguje ta podm?nka...

Je to ve stejn?m souboru v k?du hned zat?m... Jinak bych si myslel ?e to kv?li globals... no jde mi z toho hlava kolem...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
4. 4. 2006   #9
-
0
-

Nefungujici podminky nemam rad. Vetsinou se najde nejaka debilni chyba, ale nekdy taky ne :)

Oni ty retezce asi budou nejak malicko odlisny

No co, zkus tohle: Pokud se v retezci naleza "-1", tak to plati



$pos = strpos($result, "-1");
if ($pos === false) {
echo "ucet neexistuje";
} else {
echo "ucet existuje";
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
TeraFlop0
Duch
10. 6. 2006   #10
-
0
-

$data = file('http://xxxx.xx/aaa.php');

to ti udělá z $data pole (v každém prvku pole jeden řádek kódu stránek)... takže to pak můžeš přes implode sloučit a pak s tím dál pracovat.... a pak třeba přes substr a strpos vytáhnout přesné informace......

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

PHP práce s daty — založil Sonyc

Soubor s daty-&gt;Canvas — založil NightRunner

Dny mezi dvema daty — založil kejta

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý