#8 peter
No i tohle už jsem vyřešil, beru to z databáze přímo tím PHP souborem, takže ve finále předávám jen ID. Teď už to tak řešit můžu, když jsem udělal tu kontrolu oprávnění k tomu záznamu s daným ID.
Mno, ja ti napsal funkce, jak to resim ja.
Kdyz tam davas url, tak ji escapujes pres urlencode.
Kdyz to davas do html, tak escapures pres htmlspecialchars.
A protoze se ty funkce jmenuji pokazde jinak, tak behem 10 let pouzivaji jsem sjednotil ty nazvy takhle.
A pridal jsem ti zapis, jak se to pouziva, co na url a pak to cele prevadis na html, jeste.
Rozumím, děkuji, už je mi jasné k čemu slouží.
Tech funkci mam asi 10. Ale ty nepotrebujes. Napriklad, kdyz potrebujes napsat pres php do html onclick uvozovky (kdyz jich kombinujes vic), tak na to mam spesl funkci, ktera to prevadi na "e;.
Ty funkce mam definovane ve func.php nebo ruzne obdoby.
Máš to vychytané to mi připomíná, že bych v kódu asi neměl mít "&" ale "&" :-D
Tve minus, kdyz si z te fukce odstranis tu hlavni cast, htmlescape. To pak davas prilezitost hackerum.
No ale v tomhle případě hacker snad nic nezmůže, jen ze stránky udělá paskvil ne. Je fakt, že na ošetření vstupů házím bobek no, alespoň dokud toho někdo nezneužije.
To mas jak ten sql kod, cos psal jinde. Davas tam primo udaj ze session. zadne sql escapovani. staci v session prepsat, pridat apostrof nebo OR a smazu ti celou databazi :)
Jo vím co myslíš, možná se tomu říká SQL inijection a dokonce i vím z hlavy, že by se to mělo ošetřit něčím jako mysql_real_espace_string() , nicméně nevěděl, sem, že klient může takhle si hrát se session, narozdíl od cookies. Díky za super informaci, že i session se dá takhle libovolně zneužít.
DELETE * FROM tab WHERE user_id=".$_SESSION['user_id'] - takovy prikaz maze celou tabulku|
DELETE * FROM tab WHERE user_id=1 OR 1=1 - takovy prikaz maze celou tabulku|
$SESSION['user_id'] = '1 OR 1=1'
Pouziti apostrofu
DELETE * FROM tab WHERE user_id='...'
DELETE * FROM tab WHERE user_id='' OR '1'='1''
$SESSION['user_id'] = '\' OR \'1\'='\1'
Fííha, díky za lekci z bezpečnosti internetových aplikací.