Výber položiek z Datatable (C#) – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Výber položiek z Datatable (C#) – .NET – Fórum – Programujte.comVýber položiek z Datatable (C#) – .NET – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
citro0
Duch
16. 4. 2018   #1
-
0
-

Ahojte,

Mám jednoduchú tabuľku v Datatable a potreboval by so z nej vytiahnuť len určité položky.

Príklad:
Meno  Hodnota
A          10
B           09
C           08
D           07
E           06
F           05
(zoradené je to vždy podľa hodnoty zostupne)

Potreboval by som vytiahnuť všetky mená, pokiaľ súčet hodnôt nedosiahne vopred určenú hodnotu. Keď by to malo byť napr. 30 tak v tomto prípade by to boli A,B,C (10+9+8).
Hľadal som nejaký vhodný dopyt cez LINQ, ale bez úspechu. Rozmýšľam ešte o použití foreach ale neviem či je to to pravé.
Vedel by prosím niekto o nejakom elegantnom riešení?

Vopred ďakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.80.162.–
16. 4. 2018   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
16. 4. 2018   #3
-
0
-

Pokud se to s tím selectem nepovede, foreach by byl asi nejvhodnější. Procházet po řádcích a průběžně tvořit součet a kopírovat do výstupní DataTable. Záznam u kterého součet překročí požadovanou hodnotu už nekopírovat a cyklus ukončit.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
citro0
Duch
16. 4. 2018   #4
-
0
-

#3 hlucheucho
Pomocou metódy select sa to riešiť nedá. Aspoň ja som neprišiel na syntax, ktorý by som použil.
Chcel som sa vyhnúť použitiu foreach aby bolo spracovanie rýchlejšie, ale asi to budem musieť urobiť pomocou neho.
I tak vďaka.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.245.120.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 50 hostů

Podobná vlákna

Entita do DataTable (WinForms) — založil VladislavK

C# SQLCE, nahrání datatable — založil David Roško

Tisk obsahu DataTable — založil Tisk

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032018 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý