HTML do proměnné – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

HTML do proměnné – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comHTML do proměnné – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Rusty
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
28. 4. 2018   #1
-
0
-

Zdravím

 pro vás asi jednohubka, pro mě problém...

Mám URL (firemní web). Na stránce se otevře HTML tabulka, nic víc. Kód stránky je malý kousek VB script (časovač pro refresh dat) a malý kousek Javascript ( nastavení šířky tabulky), zbytek jen ta HTML tabulka.

A já bych potřeboval získat pomocí vlastního JavaScriptu alespoň tu tabulku (cílem je data z tabulky dál parsovat dle vlastního agoritmu. Firemní je nedostatečný).

Nejlepší by asi byl obsah z URL načítat do proměnné, jako text (s parsováním si poradím), ovšem s JavaScriptem nejsem kamarád, tak jestli to jde  jednodušeji, uvítám i jiná řešení.

Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.16.121.–
Rusty
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
29. 4. 2018   #2
-
0
-

jestli vám přijde, že jsem dotaz podal moc komplikovaně, tak to zkusím jinak:

potřebuji, aby se mi stránka nezobrazila, ale aby jsem její HTML kód načetl do proměnné.

...a nevím jak na to

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.16.121.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
2. 5. 2018   #3
-
0
-

Obecne ti nelze poradit, odkazat te leda na google priklady. Neni uplne jasne co chces, proc to chces, kde ta stranka bude. Na vsem zalezi.

Cizi stranka
* Existovala v prohlizeci moznost bookmaklet. Udelas zi zalozku, ktera spusti js.
* Pak je tam podobna moznost, nejaky plugin, nepouzivam, kde je mozne napsat vlastni js.
* Php file_get_content a pak neni problem to nacist jako stranku do html iframe nebo js httprequestu.

Stejna stranka (domena, jen to spoustis streba z podslozky)
* js httprequest
* php file_get_content
* iframe + js
Pokud to neni prave stejna stranka, tak ti prohlizec nedovoli manipulovat s obsahem.

Pr. 

http://php.net/manual/en/function.file-get-contents.php
--- soubor.php ---
<?php
$homepage = file_get_contents('http://www.example.com/');
echo $homepage;
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:38...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
2. 5. 2018   #4
-
0
-

Mozna, ze js vubec nepotrebujes, s tim php by sis vystacil. 
V js mam v jednom programu asi takovyto kod, trochu jsem z tama odmazaval, snad to pojede. Vyzkousej si tam dat nejdriv file a spustit to na disku (to se chape jako stejna domena, takze by to melo jet, aspon ve firefoxu).

<pre id='prev'></pre>

<script>
function $(x,d)
{var d=d?d:document, obj; obj = d.getElementById?d.getElementById(x):d.all?d.all[x]:d.layers?d.layers[x]:null; if (obj) {return obj;} else {alert(x);}}

url  = 'file:///C:/xampp/htdocs/www/webapp_aura/ostatni/studenti_na_predmetech/' + path;
var request = new XMLHttpRequest();
request.open('GET', url, true);
request.responseType = 'blob';
request.onload = function() {
    var reader = new FileReader();
    reader.readAsBinaryString(request.response);
    reader.onload =  function(event){
	$('prev').innerHTML = event.target.result;
    };
};
request.send();
</script>
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:38...–
pajarka0
Duch
3. 5. 2018   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.231.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý