PHP - skládání stránek a vkládání článků – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP - skládání stránek a vkládání článků – PHP – Fórum – Programujte.comPHP - skládání stránek a vkládání článků – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
29. 4. 2018   #1
-
0
-

Ahoj jsem začátečník s PHP a mám dotaz. Jak byste řešili, kdyby jste chtěli mít na stránkách např. aktuality? Samotný text těch aktualit, vložíte do databáze? Pokud ano, dá se takto vložený text formátovat (podtržení, odstavce...)? Popřípadě jak byste to udělali? A ještě jedna otázka, dají se do databáze vkládat i obrázky? Nebo to se musí dělat už jinak?

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.105.39.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
29. 4. 2018   #2
-
0
-

Klient (prohlížeč) požádá server o data na nějaké adrese. Server vidí, že na té adrese je skript, tak ho spustí a výstup skriptu pošle klientovi.

V databázi můžeš mít, co chceš a dělat si s tím, co chceš. Nikoho nezajímá, jak ten skript ta data vypotí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
2. 5. 2018   #3
-
0
-

V php to muzes resit i pomoci souboru i pomoci db. Ale pomoci souboru to budes mit tezsi, protoze budes muset programovat cely system ukladani, slozkovani a pod.

Z db se pracuje lepe. Sql prikazy vykonaji, co potrebujes. Az na prilohy, soubory (doc, xls, pdf), obrazky a pod. Jo, daji se ukladat i do db, ale opet na to musis naprogramovat mechanizmus. Tusim, ze je mozne to tam ulozit jako binarni data. Pripadne je mozne pouzit base64 format. Pokud mas nejaky wys-cosi editor, tak Tak treba firefox je z toho schopen dostat htm + obrazek jako jeden string. Obrazek je v base64, tag. Coz vetsina modernich prohlizecu umi rozkodovat. Nevyhoda toho reseni je, ze musis zapnout nejakou funkci odmazavani tagu, cisteni a pod. Navic, obecne to base64 nemusi byt obrazkova data, ale binarni soubor, virus.exe. Jiny uzivatel jen zobrazi stranku a uz mu to zkusi zavirovat pocitac.

Jestli chce neco jednoducheho, rekneme zatim bez obrazku, zkus hledat
google = php sql guestbook simple example
Pri trose stesti narazis na funkcni priklad.

Mohlo by to vypadat nejak takhle 

<?php
function fileWrite($file_name,  $data) //$file_pos_line=0,
{
$fn = 'classCsvEdit.fileWrite'.': ';
$opt = array(
'end_time' => 5000, // ms
'type' => 'r+', // !!! ZMENIT na w nebo w+
'dir_chmod' => 0777,
'file_chmod' => 0755
);
$old = umask(0);
// @chmod($dir,$opt['dir_chmod']); // !!! UPRAVIT kod, pokud budes ctit pouzit | nastav prava adresare na 0777
$fp = fopen($file_name, $opt['type']);
if ($fp === false)
{
umask($old);
fce_notice($fn.'Error, file not opened. '.$file_name,'error');
return false;
}
// cekej na locknuti 5000 ms, zkousej to kazdych 0 - 100 ms
$i = microtime();
$i_end = $i + $opt['end_time'];
do {
$can_write = flock($fp, LOCK_EX); // lock
if (!$can_write)
{
usleep(round(rand(0,100)*1000)); // micro-second
}
}
while (!$can_write && microtime()<$i_end);
if ($can_write === false)
{
umask($old);
fclose($fp);
fce_notice($fn.'Error, file not unlocked. '.$file_name,'error');
return false;
}
//fseek($fp, $file_pos_line); // !!! zakomentovat
fwrite($fp, $data);
flock($fp, LOCK_UN); // unlock
fclose($fp);
@chmod($file_name,$opt['file_chmod']); // !nastavit prava k zapisu souboru, 0755 (rwx r.x r.x) nebo 644 (rw. r.. r..) (owner-vlastnik, group-skupina, other-ostatni, r-read, w-write, x-execute; umask, mkdir)
umask($old);
return true;
}



$new = isset($_POST['clanek']) ? $_POST['clanek'] : '';
if ($new!=='')
  {
  $bool = fileWrite('clanky.txt', $new); //zapis
  if ($bool)
    {
    $new = '';
    }
  else {echo 'zapis se nezdaril';}
  }

$all = file_get_contents('clanky.txt');

echo $all;
echo '<form method=post><input name=clanek><input type=submit></form>';
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:38...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Vkládání php do php jde to — založil lubošx

Pomoc s PHP/DATABAZE - vkladani — založil Jakub Hencl

Složení stránek z PHP — založil Ká

Php prekladac stranek — založil tribalcz

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý