Otevření obrázku ze souboru – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Otevření obrázku ze souboru – Delphi – Fórum – Programujte.comOtevření obrázku ze souboru – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

oksi
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
30. 4. 2018   #1
-
0
-

Začínám s Delphi a mám nainstalovanáno Delphi 7 a aplikaci win32 (okna)... A mám takový dotaz. Dejme tomu, že do aplikace dám obrázek, a po otevření (textového)  souboru, kdy z toho souboru načtu adresu obrázku, chci aby se mi ten obrázek co tam je aktualizoval jiným obrázkem. Prostě mi nejde o to aby ten obrázek byl fixní součástí programu, ale aby se dal dynamicky otevřít. Neptám se na to jak načíst soubor txt nebo jak otevřít či zobrazit obraz, pomocí dialogového okna.. Ptám se co potřebuju znát nebo udělat, abych mohl nějaký obrázek otevřít, respektive zobrazit. Týká se to programu na výuku jazyků (který jsem nenapsal, ale chtěl bych ho doplnit o novou funkci) a já bych chtěl zobrazit slovíčko v grafickém provedení v panelu7:TPanel. Poté co bude odpověď zodpovězena je třeba zase obrázek odstranit (refresh) a třeba dát  tam jiný obrázek (opět refresh). Jak se tyto věci dělají?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.61.–
Sniper
~ Anonymní uživatel
215 příspěvků
30. 4. 2018   #2
-
0
-

Hodně záleží jak ten obrázek zobrazuješ. Pokud pomocí TImage, tak tam je property Picture a to má metodu LoadFromFile.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.240.176.–
oxidián0
Grafoman
30. 4. 2018   #3
-
0
-

#2 Sniper

A šlo by to udělat i tak, že bych tam ten obrázek vložil? Tedy abych nemusel nic ukládat do resources. Nebo ten TImage pracuje jen s .rc?

Taky dotaz z jakých stránek mám brát oficiální nápovědu pro delphi?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.61.–
gna
~ Anonymní uživatel
1880 příspěvků
30. 4. 2018   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
oxidián0
Grafoman
1. 5. 2018   #5
-
0
-

#4 gna
Nepochopil jsem jak ta nápověda funguje a kde hledat. Hledám teď např. funkci

ExtractStrings a google mi našel "

Search Results System.Classes.ExtractStrings - RAD Studio API Documentation"

adresa:

docwiki.embarcadero.com/Libraries/Tokyo/en/System.Classes.ExtractStrings

Což se mi nezdá že by bylo to co hledám. Používám Borland Delphi personal, nevím co je to RAD Studio.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.61.–
gna
~ Anonymní uživatel
1880 příspěvků
1. 5. 2018   #6
-
0
-

RAD Studio je balík obsahující různé produkty včetně Delphi.

Nejstarší verze helpu je tam pro RS2007 a v ní jsem našel tu samou funkci. Takže to asi bude to co hledáš.

RAD StudioVCL IndexExtractStrings.

Jestli máš originálku, tak bys měl mít kompletní help nainstalovaný (nebo na CD). Jinak jsem ho našel třeba tady. Jestli ho máš a jen ti nefunguje, tak je potřeba doinstalovat winhlp32.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
oxidián0
Grafoman
1. 5. 2018   #7
-
0
-

Lol, tak ona tam ta nápověda je, jenže mě nenapadlo ji použít, jak jsem zvyklý vždy hledat nápovědu online.

Zdá se to být to samé. Jednodušší hledání určitě přes ten program. Jak jsem se dotázal v novém vlákně, tak jsem nepochopil ten 4. argument Strings: TStrings, protože mě se to pole nevyplní daty.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.61.–
oxidián0
Grafoman
1. 5. 2018   #8
-
0
-

Ještě k obrázku dotaz. Když bych ho otevřel (načetl) a chtěl bych s ním dál pracovat, například ho oříznout, nebo zkopírovat jeho část, nebo projít ho a analyzovat barvy, jak se s tím dál pracuje?  Musím nejdříve vytvořit bitmapu TBitmap a do ní nějak zkopírovat data z toho TImage abych s tím mohl pracovat? Jinak jsem to pochopil tak že TImage pouze načte obrázek a umožní ho zobrazit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.61.–
gna
~ Anonymní uživatel
1880 příspěvků
1. 5. 2018   #9
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Sniper
~ Anonymní uživatel
215 příspěvků
1. 5. 2018   #10
-
+1
-
Zajímavé

Pozor, TCanvas.Pixels je otřesně pomalý! Pro analýzu a větší operace zásadně používat TBitmap.ScanLine.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.240.176.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Otevření souboru — založil Pavel

Otevření souboru — založil Sajmi

Otevření souboru — založil Jakub Vojáček

Otevření souboru — založil Tomass

Otevření souboru v C++ — založil turbo-snek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý