Visual basic - program – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Visual basic - program – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVisual basic - program – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Pergoly a střechy Brno

Šárka
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
2. 5. 2018   #1
-
0
-

Zdravím, mam drobný problém, ve škole jsme dostali zadání na vypracování projektu ve visual basicu a je docela problém najít dobré stránky jak se s tímto ,,programováním" pracuje. Nenašel by se tu někdo kdo mi mi dokázal trochu pomoci s jednou úlohou? Mám vytvořit jednoduchý program který by ukazoval zadaná data.. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.52.–
gna
~ Anonymní uživatel
1498 příspěvků
2. 5. 2018   #2
-
0
-

Tak napiš s čím konkrétně máš problem a třeba ti někdo poradí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Šárka
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
2. 5. 2018   #3
-
0
-

mám udělat toto:

Sestavte program, který postupně načte hloubku prvního, druhého a třetího průzkumného vrtu.
Poté zobrazí největší, pak prostřední a nakonec nejmenší ze zadaných hloubek.

Hloubky si mam zvolit sama. Nevím jak se to dělá..

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.52.–
gna
~ Anonymní uživatel
1498 příspěvků
2. 5. 2018   #4
-
0
-

Nevím, jak si to přesně vyložit, ale dejme tomu, že by šlo o okenní aplikaci ve VB.NET.

Na formulář hodíš 6 textboxů a tlačítko. Do prvních 3 se budou zadávat ty hloubky a po stisknutí tlačítka se další 3 vyplní seřazenými hodnotami. Poklepeš na to tlačítko a vygeneruje se ti zhruba takováhle prázdná metoda: 

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
End Sub

K obsahu textboxu se dostaneš přes jeho vlastnost Text. To je textový řetězec, takže ho bude potřeba zkonvertovat na číslo, protože budeme chtít porovnávat číselné hodnoty. Dejme tomu, že půjde o celá čísla, tak na to můžeš použít funkci Integer.TryParse, která indikuje jestli se konverze povedla. (Ve vlastnostech textboxu asi jde nastavit, aby do něj šlo zadat jen číselný text, ale pořád je to text)

Existuje metoda Array.Sort pro seřazení pole, takže ty hodnoty můžeš uložit do pole a to jednoduše seřadit.

Nakonec seřazené pole čísel převedeš zase na texty metodou ToString a vložíš do výsledných textboxů.

Nic těžkého, celé by to mohlo vypadat takhle:

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
    Dim cisla(2) As Integer

    If Not Integer.TryParse(Textbox1.Text, cisla(0)) _
    Or Not Integer.TryParse(Textbox2.Text, cisla(1)) _
    Or Not Integer.TryParse(Textbox3.Text, cisla(2)) Then
        MessageBox.Show("Zadej celociselne hodnoty!")
        Exit Sub
    End If

    Array.Sort(cisla)

    Textbox4.Text = cisla(2).ToString()
    Textbox5.Text = cisla(1).ToString()
    Textbox6.Text = cisla(0).ToString()
End Sub

Nevím, jestli to funguje, ve VB nedělám, ale jako nástřel by to mělo stačit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Šárka
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
3. 5. 2018   #5
-
0
-

#4 gna
děkuju moc já to zkusim, v tomhle programu je to na prd. Myslim že už se ani nepoužívá nevim proč ho na školách do nás stále hustí..:/ 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.52.–
MilanL+1
Expert
3. 5. 2018   #6
-
0
-

#5 Šárka
Je to Microsoft platforma, Basic jako programovací jazyk je jejich výtvor, Jinak VB se stále používá v MS OFFICE aplikacích jako je Word, Excel, Access.

Bude se ti hodit třeba až budeš potřebovat udělat něco složitějšího v Excelu nebo Wordu, dost věcí jde vyřešit přímo nebo jednoduchými makry, ale na některé věci je třeba použít VB.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Visual Basic? — založil Jiří

Visual basic — založil Saint

Visual Basic — založil Polarkos

Visual Basic — založil curro70

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032021 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý