Nastavení projektu (Borland Delphi) – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nastavení projektu (Borland Delphi) – Delphi – Fórum – Programujte.comNastavení projektu (Borland Delphi) – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

oxidián0
Grafoman
2. 5. 2018   #1
-
0
-

Před několik dny jsem přesunul projekt do jiného adresáře a začal jsem mít problémy.

Teď jsem chtěl uložit projekt a dostával jsem hlášky směřující k jinému projektu. Pak jsem přišel na to, že některé cesty směřovali do toho starého adresáře.

uses
  Forms,
  Uc_heb1 in 'R:\+++Fyzika\Tepelná výmìna\ucheb\UC_HEB1.PAS' {Form1},
  Uc_obr2 in 'R:\+++Fyzika\Tepelná výmìna\ucheb\UC_OBR2.PAS' {AboutBox1},
  Vyslheb in 'R:\+++Fyzika\Tepelná výmìna\ucheb\VYSLHEB.PAS' {Form2},
  Jmeno in 'R:\+++Fyzika\Tepelná výmìna\ucheb\JMENO.PAS' {selectUserDlg},
  Uspech in 'R:\+++Fyzika\Tepelná výmìna\ucheb\USPECH.PAS' {uspsnst},
  Editace in 'R:\+++Fyzika\Tepelná výmìna\ucheb\EDITACE.PAS' {FEditace},
  Novy in 'R:\+++Fyzika\Tepelná výmìna\ucheb\NOVY.PAS' {Novyfrm},
  Vyberfnt in 'R:\+++Fyzika\Tepelná výmìna\ucheb\VYBERFNT.PAS' {VybFont},
  Testfnt in 'R:\+++Fyzika\Tepelná výmìna\ucheb\TESTFNT.PAS' {Ftestfont},
  Napoveda in 'R:\+++Fyzika\Tepelná výmìna\ucheb\NAPOVEDA.PAS' {FNapoveda},
  Hledej2 in 'R:\+++Fyzika\Tepelná výmìna\ucheb\HLEDEJ2.PAS' {Opravduhledani},
  Vbrhlfnt in 'R:\+++Fyzika\Tepelná výmìna\ucheb\VBRHLFNT.PAS' {FVybHledFont},
  Otviram in 'R:\+++Fyzika\Tepelná výmìna\ucheb\OTVIRAM.PAS' {FOtviram},
  Book in 'R:\+++Fyzika\Tepelná výmìna\ucheb\book.pas' {BooksDialog};


Z té tepelné výměny (nevím jak se to tam dostalo)... jsem to přesunul jinam a soubor projektu jsem uložil pod jiným jménem. Normálně by se měl otevřít formulář s aplikací, místo toho se mi teď otevírá jen okno pro ukončení testu. Když dám kompilovat

UC_HEB2

program UC_HEB2;

uses
  Forms,
  Uc_heb1 in 'UC_HEB1.PAS' {Form1},
  Uc_obr2 in 'UC_OBR2.PAS' {AboutBox1},
  Vyslheb in 'VYSLHEB.PAS' {Form2},
  Jmeno in 'JMENO.PAS' {selectUserDlg},
  Uspech in 'USPECH.PAS' {uspsnst},
  Editace in 'EDITACE.PAS' {FEditace},
  Novy in 'NOVY.PAS' {Novyfrm},
  Vyberfnt in 'VYBERFNT.PAS' {VybFont},
  Testfnt in 'TESTFNT.PAS' {Ftestfont},
  Napoveda in 'NAPOVEDA.PAS' {FNapoveda},
  Hledej2 in 'HLEDEJ2.PAS' {Opravduhledani},
  Vbrhlfnt in 'VBRHLFNT.PAS' {FVybHledFont},
  Otviram in 'OTVIRAM.PAS' {FOtviram},
  Book in 'book.pas' {BooksDialog},
  konstanty in 'konstanty.pas',
  functions in 'functions.pas',
  antiwin in 'antiwin.pas';

{$R *.RES}

begin
  Application.CreateForm(TForm2, Form2);
  Application.CreateForm(TBooksDialog, BooksDialog);
  Application.CreateForm(TFEditace, FEditace);
  Application.CreateForm(TFhledani, Fhledani);
  Application.CreateForm(TOpravduhledani, Opravduhledani);
  Application.CreateForm(TSelectUserDlg, SelectUserDlg);
  Application.CreateForm(TForm1, Form1);
  Application.CreateForm(TFNapoveda, FNapoveda);
  Application.CreateForm(TNovyfrm, Novyfrm);
  Application.CreateForm(TFOtviram, FOtviram);
  Application.CreateForm(TFtestfont, Ftestfont);
  Application.Run;
end.


Dostanu chybovou hlášku, že TFhledání a Fhledání je neznámý identifikátor.

Cesty v projektu jsem nastavil na adresář kde se program nachází nyní.

A dále, nevím co je v tom nastavení Forms.

Main form: Form2 (možná špatně?)

Tam na levé straně mám Auto-create forms:

Form2 a Form1 je mezi nimi.

A vpravo je Avalaible Forms:

AboutBox1 aj. Jaký je rozdíl v těch dvou skupinách?

Dále, k čemu slouží BPL directory a DCP directory, a musím je nastavovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.61.–
oxidián0
Grafoman
2. 5. 2018   #2
-
0
-

Myslím si že nějak se stalo že se Form2 nastavil jako hlavní nebo defaultní místo Form1. Form1 by se měl otevřít při otevření projektu, místo toho se otevírá Form2. Jak to napravit?

A jak zjistit kde se definuje TFhledani a Fhledani? A jak to udělat aby program našel tyto položky?

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.61.–
gna
~ Anonymní uživatel
1850 příspěvků
3. 5. 2018   #3
-
0
-

Předpokládám, že ten hlavní form jde vybrat, tak ho vyber. Jinak je to form, který se vytváří jako první a myslím, že se to nikde extra neukládá, tak by mohlo stačit ten řádek s Form1 přesunout na začátek.

Available forms jsou pravděpodobně všechny formuláře v projektu. Auto-Create forms jsou ty, které se tady automaticky vytváří tím CreateForm.

T/Fhledani to nevidí, protože to asi není v unitách, které máš v uses. Kde je to definované můžeš najít třeba tak, že ten název prostě dáš vyhledat ve všech souborech :)

BPL/DCP adresáře se použijí asi jen pokud vytváříš/používáš externí knihovny. Asi to nastavovat nemusíš, nebo se podívej co tam je, když vytvoříš nový projekt.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
oxidián0
Grafoman
3. 5. 2018   #4
-
0
-

#3 gna
Nalezl jsem HLEDEJ1.pas

Tak jsem ho tam přidal. Už to jde zkompilovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.61.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Borland Delphi 7 X Lazarus — založil Garret Raziel

Borland C++ — založil Tomáš

Borland C++ 6 a linux — založil Johnny

VS nebo Borland — založil Kukačka

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý