Potreboval bych vedet, jak v Pascalu zmenim velikost okna prikazovyho radku? a taky jak zmizet a zase objevit blikajici kurzor?
Fórum › Pascal
Velikost okna
Netuším, jaké "okno příkazového řádku" máš na mysli. Jestli jsi v normálním příkazovém řádku (rozhraní DOSu), tak je přes celou obrazovku a není co měnit. Jestli jsi ve Windows a máš příkazový řádek otevřený v okně, tak zmáčkni takové to tlačítko někde uprostřed panelu nástrojů: bílý čtvereček se čtyřmi šipkami od středu ven. To přepne okno do fullscreenu. Nebo kombinace Alt+Enter. Nebo ve W. XP tohle dela maximalizacni tlacitko. Jestli jsem se s odpovědí netrefil, tak mi prosím tě upřesni otázku.
Něco o ovládání oken z Pascalu se probíralo tady: http://www.pcsvet.cz/forum/forum.php?tema=17934
Mizení a objevování kurzoru:
procedure tKurzorVyp; assembler;
Asm
mov AH,1
mov CX,$1000
int $10
End;
procedure tKurzorZap; assembler;
Asm
mov AH,1
mov CX,$0607
int $10
End;
Použita je obecná funkce pro nastavení rozměrů kurzoru. CH říká, na kterém řádku (počítáno v pixelech od 0, odshora dolů) kurzor začíná, CL říká, kde končí. Takže třeba CX = $0207 znamená, že kurzor začne na řádku 2 a skončí na řádku 7 (takže to bude takový obdélníček). Když se zadá CH>CL, kurzor se nezobrazí (vypne).
Tak to opravdu nevím. Jediné, co můžu poradit, je tahle jednotka pro BP: http://www.sweb.cz/benn2/BaseWin.zip , která umí nějaké základní povely WinAPI. Ale nevím, jestli dokáže měnit velikost okna (zkoušel jsem jenom zkompilované demíčko (kdysi), zdroják jsem neprohlížel).
Na co to vlastně potřebuješ?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Velikost okna — založil Ondřej Šplíchal
Velikost okna — založil Vasil
Velikost okna JFrame a setResizable(); — založil ViliX64
Ncurses - lze nastavit velikost okna? — založil Invoker