Zoradenie cisel – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zoradenie cisel – C / C++ – Fórum – Programujte.comZoradenie cisel – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Navi0
Newbie
24. 5. 2018   #1
-
0
-

Zdravim,

neporadili by ste mi prosim niekto ako urobit nasledujuci program?

mam na vstupu napr. tri cisla (ale moze byt aj viac) v desiatkovej sustave a mam ich previest do binarneho tvaru.(toto zatial nieje problem). A potom ich mam zoriedit podla poctu jednotiek v binarnom tvare. Od cisla s najmensim poctom po cislo s najvacsim poctom jednotiek. A vypisat tieto cisla zotriedene v desiatkovom tvare.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.11.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
24. 5. 2018   #2
-
+1
-
Zajímavé
BDS +

#1 Navi
Tak kdyz nemas problem prevest cisla do binarni formy, tak by nemel byt problem rovnou spocitat pocet jednicek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.151.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Navi0
Newbie
24. 5. 2018   #3
-
0
-

#2 KIIV
no spocitat jednotky by som vedel ale akym sposobom to zotriedim ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.11.–
25. 5. 2018   #4
-
0
-

#3 Navi
Ke každému takovému číslu máš počitadlo s počtem jedniček, použiješ např. quick sort a seřadíš to podle hodnoty počitadla. Jen malá "finta" jak počitadlo a číslo udržet pohromadě - použij strukturu.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 5. 2018   #5
-
0
-

Bude se hodit proste struktura.

Pokud to pises v C++, tak v konstruktoru rovnou vypocitas pocet jednicek a ulozis si je. Pak se bude hodit komparator (idealni je pretizeny operator), nahazis to do std::vector a pouzijes std::sort (ten vyuzije ten pretizey operator<)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.151.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
25. 5. 2018   #6
-
0
-

#5 KIIV

V C++ by to bylo šikovnější udělat jako třídu (asi jsi to tak myslel?). Zadané číslo, výsledné dvojkové číslo a počet jedniček by byly atributy, převod čísla a spočítání jedniček by byly metody (možná by stačila jedna která dělá obojí). Zmiňovaný parametrický konstruktor, který to vše udělá již při vytváření instance třídy, je šikovná myšlenka.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 5. 2018   #7
-
0
-

#6 hlucheucho
ono je to uplne jedno, trida nebo struktura, je to jen s trosku jinym defaultnim pristupem prvkum. U tohohle by se pomalu vic hodil std::pair. Neni nejak zvlast dulezite vedet, jak se polozky jmenuji. Dulezity je ten komparator

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.151.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

Zoradenie hodnôt čísel — založil otazka

Špecifické zoradenie — založil ArcaneBeam13

Zoradenie prispevkov — založil marioff

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý