Funkce odkazující na položku menu – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Funkce odkazující na položku menu – Delphi – Fórum – Programujte.comFunkce odkazující na položku menu – Delphi – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
oxidián0
Grafoman
3. 6. 2018   #1
-
0
-

Jak do funkce v souboru functions.pas vložit funkci, která bude odkazovat na všechny položky v menu programu?

Chci aby všechny položky v menu byly vynulovány.

Toto mi nejde, píše mi že TForm1 není definován

 

function clearDots(obj: TForm1):integer;
begin
 obj.dot_prvnisouhl.checked := true;
end;


Toto taky nejde

function clearDots(obj: TForm1):integer;
begin
 form1.dot_prvnisouhl.checked := false;
end;


dejme tomu že v podmenu bude 30 položek a všechny chci vynulovat, když kliknu na tu položku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.195.–
gna
~ Anonymní uživatel
656 příspěvků
3. 6. 2018   #2
-
0
-

Máš tam 20 unit a 16 formulářů. I když odmítáš číst dokumentaci, tak snad není možné si nevšimnout, jak se s nimi pracuje.

V souboru uc_heb1.pas máš toto.

unit Uc_heb1;

interface

type
  TForm1 = class(TForm)
  ...

var
  Form1: TForm1;
  ...

implementation

...

Takže do souborů, kde potřebuješ znát definici toho typu a/nebo té proměnné, přidáš toto:

uses
  Uc_heb1, ...;

Samozřejmě by té funkci šlo předat menu/submenu/položky, se kterými má pracovat, ale to ty nikdy nepobereš, tak se k tomu prokousej přes Form1.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
oxidián0
Grafoman
3. 6. 2018   #3
-
0
-

#2 gna
Ale Uc_heb1 uses functions, když tedy do functions dám uses Uc_heb1, tak to vyvolá chybu

[Fatal Error] functions.pas(6): Circular unit reference to 'functions'

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.195.–
oxidián0
Grafoman
3. 6. 2018   #4
-
0
-

dobré už jsem to vyřešil

function clearDots(obj: TMenuItem):integer;
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.195.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032018 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý