Morseovka - Jak na to? – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Morseovka - Jak na to? – Visual Basic – Fórum – Programujte.comMorseovka - Jak na to? – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
Dumbo0
Newbie
9. 6. 2018   #1
-
0
-

Čau, dostal jsem za úkol převést 5 slov které uživatel zadá do morseovky za použití cyklů a polí. Vůbec netuším jak na to.

Umím akorát převést 1 písmeno stylem "Pokud uživatel zadá "A" tak se do řetězce zapíše .-" . S celým slovem mi to samozřejmně nefunguje, musel bych si do morseovky přeložit všechna slova na světě. 

    Sub main()
        Dim pismeno As String, morseovka As String
        pismeno = InputBox("Vložte náhodné písmeno")
        If pismeno = "A" Then
            Morseovka = Morseovka + ".-"
        End If
        MsgBox(morseovka)
    End Sub

Dá se nějak celé zadané slovo převést na jednotlivá písmena která bych potom mohl porovnat s tabulkou morseovky? Nebo nějaký lepší postup? Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.119.–
gna
~ Anonymní uživatel
716 příspěvků
9. 6. 2018   #2
-
+1
-
Zajímavé

To je zase to VBA, že?

Tak ten řetězec projdeš, jednotlivé znaky dostaneš funkcí mid a pro výpočet indexu do pole můžeš použít funkci asc

for i = 1 to len(vstup)
	znak = mid(vstup, i, 1)
	index = asc(ucase(znak)) - asc("A")
	if index >= 0 and index < len(tabulka) then
		kod = tabulka(index)
	else
		kod = znak ' co neumime zkonvertovat, nechame byt
	end if
	vystup = vystup + kod
next i
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
MilanL+1
Věrný člen
11. 6. 2018   #3
-
0
-

Jen na doplnění podle vzoru od gna:
 - v morzeovce mohou být i čísla 
- a znaky se v psané podobě morzeovky oddělují myslím mezerou nebo lomítkem

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
Dumbo0
Newbie
12. 6. 2018   #4
-
0
-

dik, funguje. A ne uz jsem povysil do visual studia.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.119.–
gna
~ Anonymní uživatel
716 příspěvků
12. 6. 2018   #5
-
0
-

#4 Dumbo
Tak pokud je to VB.NET, tak tam jde string indexovat jako pole a taky projít pomocí for each.

For i = 0 To vstup.Length - 1
	... vstup(i)
Next

For Each znak As Char in vstup
    ...
Next
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Morseovka — založil hejnallukas

Morseovka — založil luk011

Morseovka — založil Keenan

Morseovka do souboru — založil hejnallukas

Morseovka v Javě — založil blondyna

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032018 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý