Jak zamíchat balík ? – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Jak zamíchat balík ? – Visual Basic – Fórum – Programujte.comJak zamíchat balík ? – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
Dumbo0
Newbie
14. 6. 2018   #1
-
0
-

Hoj, tak tady mám další blbost :) . V rychlosti, mám nasimulovat karetní hru Vojna. Problém je, že bych měl balík asi zamíchat. Karty na vojnu jsou 7 - Eso ve 4 barvách tj 32 karet celkem. Jediné co jsem byl schopný udělat je tohle :  

Function ZamichanyBalicek() As Long()
        Dim pocitadloF As Long, k As Long, balicekF(31) As Long
        Dim nahodaF As Double
        pocitadloF = 0
        For k = 7 To 14
            Do
                Randomize()
                nahodaF = Int(Rnd() * 32)
                If balicekF(nahodaF) = 0 Then
                    balicekF(nahodaF) = k
                    pocitadloF = pocitadloF + 1
                Else
                End If
            Loop Until pocitadloF = 4
            pocitadloF = 0
        Next
        ZamichanyBalicek = balicekF
    End Function
End Module

Neříkám že to nefunguje, ale byl bych raději kdybych si pole nadefinoval předtím a do něj zapsal každou kartu zvlášť. No a potom zamíchal. Ale neumím míchat. Nenapadá mě vůbec jak to udělat. Neexistuje nejaka "shuffle.array" funkce, která to zamícha automaticky?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.119.–
gna
~ Anonymní uživatel
656 příspěvků
14. 6. 2018   #2
-
0
-

Nejjednodušší možnost je vybrat dva náhodné prvky a prohodit je. A to "několikrát" opakovat.

Když nad tím budeš dumat, tak ono to tak nějak možná je a možná taky není pořádně zamíchané, a chtělo by to spíš něco jako sestavit nový balíček odebíráním náhodných karet z původního. U karet dobrý, ale je to problém u velkých polí.

Tak se to dá pěkně spojit tím, že ten balíček projdeš a každou kartu prohodíš náhodnou kartou ze zbytku.

Fisher–Yates shuffle

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
gna
~ Anonymní uživatel
656 příspěvků
14. 6. 2018   #3
-
0
-

Ze zbytku jako z těch, cos ještě neprošel.

Jinak ještě to Randomize stačí jen jednou a .NET má šikovnou třídu Random.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
peter
~ Anonymní uživatel
3326 příspěvků
15. 6. 2018   #4
-
0
-

google = vba sort random
-> https://www.mrexcel.com/…er-list.html

Klidne se da postupovat tak, ze vymenis pole[i] a pole[random]. Ale bude to treba zopakovat cele treba 5x.

Nebo se da pridat sloupec, kam zapises nahodne cislo a nechas to seradit.

Nebo, ale to nevim, zda ve VBA jde, je mozne pouzit sort algoritmus s callback funkci pro compare. V JS by se to napsalo nejak takto:
arr.sort(function(a,b){return 0.66-Math.random();});
Nejsem si ted uplne jsty poradim, co se od ceho odcita. Je tam 0.66 zamerne, ne 0.5, aby se to vic promichalo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:68f9:18...–
peter
~ Anonymní uživatel
3326 příspěvků
15. 6. 2018   #5
-
0
-

google = vba shuffle array

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:68f9:18...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032018 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý