Hierarchické menu – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Hierarchické menu – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comHierarchické menu – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pepa
~ Anonymní uživatel
79 příspěvků
26. 2. 2007   #1
-
0
-

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak udělat hierarchické menu podobně jak je to i na těchto stránkách v html. Jak udělat odkaz aby se po kliknutí na něj pod ním objevily nové pododkazy v jedné html stránce jde to vůbec??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Richard Kaliarik0
Super člen
26. 2. 2007   #2
-
0
-

to musis spravit pomocou CSS... skus kuknut na www.interval.cz uz som to tam videl.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Today was a good day... ICE CUBE
Pepa
~ Anonymní uživatel
79 příspěvků
26. 2. 2007   #3
-
0
-

Mrknu se tam díky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pepa
~ Anonymní uživatel
79 příspěvků
26. 2. 2007   #4
-
0
-

Tak jsem to tam nikde nenašel...:(Prosím nevíte někdo přesně tak jak je to na této stránce tak takhle bych to chtěl poradte nekdo prosím

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
26. 2. 2007   #5
-
0
-

Uz jsem tu na to odpovidal. Dela se to pres JS prepinanim hodnoty style.display mezi "block" a "none". Napada me taky zpusob, jak by to slo ciste pres CSS, ale bylo by to asi zbytecne slozite.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
26. 2. 2007   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Pepa
~ Anonymní uživatel
79 příspěvků
27. 2. 2007   #7
-
0
-

Prominte ze jeste otravuju ale funguje mi to jen pro jeden pododkaz jak to udělat pro 2 a více...??? A mám to menu ještě komplikovanější mám ho formou tabulky, tudíž bych potřeboval po kliknutí na odkaz aby se mi pod ním objevily další buňky tabulky které by fungovaly jako pododkazy...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
27. 2. 2007   #8
-
0
-

To mas problem se sdilenou CSS tridou nebo nevhodne napsanou JS funkci.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Pepa
~ Anonymní uživatel
79 příspěvků
27. 2. 2007   #9
-
0
-

Já to myslel jinak, chci mít více těch skrývaných...



<h3 onclick="zobrazSkryj('oddil2')">Nadpis druhého oddílu</h3>
<div id="oddil2" class="skryvany">
druhý oddíl: bla bla bla text</div>
<div id="oddil2" class="skryvany">
druhý oddíl: bla bla bla text</div>

Mě to totiž zobrazí jen ten jeden....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
27. 2. 2007   #10
-
0
-

tohle tam je

<script>

function zobrazSkryj(idecko){
el=document.getElementById(idecko).style;
el.display=(el.display == 'block')?'none':'block';
}
</script>
<style>
h3 {cursor: pointer; cursor: hand; text-decoration: underline}
.skryvany {display: none}
</style>

...

<h3 onclick="zobrazSkryj('oddil1')">Nadpis</h3>
<div id="oddil1" class="skryvany">
První oddíl: bla bla bla text</div>
<h3 onclick="zobrazSkryj('oddil2')">Nadpis druhého oddílu</h3>
<div id="oddil2" class="skryvany">
Druhý oddíl: bla bla bla text</div>


a pro každej novej musíš přičíst číslo o 1 vyšší

př:
<h3 onclick="zobrazSkryj('oddil2')">Nadpis druhého oddílu</h3>

<div id="oddil2" class="skryvany">
druhý oddíl: bla bla bla text</div>
<h3 onclick="zobrazSkryj('oddil3')">Nadpis třetího oddílu</h3>
<div id="oddil3" class="skryvany">
třetí oddíl: bla bla bla text</div>
<h3 onclick="zobrazSkryj('oddil4')">Nadpis čtvrtého oddílu</h3>
<div id="oddil4" class="skryvany">
čtvrtý oddíl: bla bla bla text</div>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Pepa
~ Anonymní uživatel
79 příspěvků
27. 2. 2007   #11
-
0
-

Já to myslel jinak, chci mít více těch skrývaných...



<h3 onclick="zobrazSkryj('oddil2')">Nadpis druhého oddílu</h3>
<div id="oddil2" class="skryvany">
druhý oddíl: bla bla bla text</div>
<div id="oddil2" class="skryvany">
druhý oddíl: bla bla bla text</div>

Mě to totiž zobrazí jen ten jeden....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
27. 2. 2007   #12
-
0
-

Id musi byt unikatni. Nemuzes mit vice prvku se stejnym Id. Bud o cele hod do neceho nadrazeneho nebo to res pres jiny parametr (treba class, ale to je zase slozitejsi v JS)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
27. 2. 2007   #13
-
0
-

aha... já to dělávám takto...

<html>

<head>
<title></title>
<style>
.odkazRuka {
cursor: pointer;
cursor: hand;
padding-left: 5px;
font-size: 12px;
color: black;
background-color: #ffffff;
font-weight: bold;
font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;
}
.skryvany {
display: none;
padding-left: 25px;
}
</style>
</head>
<body>

<script language="JavaScript1.2" type="text/javascript">
function zobrazSkryj(idecko){
el=document.getElementById(idecko).style;
el.display=(el.display == 'block')?'none':'block';
}
</script>


<div class="odkazRuka" onclick="zobrazSkryj('oddil1')">1 oddíl</div>
<div id="oddil1" class="skryvany">
<a href="#">něco</a>
<a href="#">něco</a>
</div>

<div class="odkazRuka" onclick="zobrazSkryj('oddil2')">2 oddíl</div>
<div id="oddil2" class="skryvany">
<a href="#">něco</a>
<a href="#">něco</a>
</div>

</body>
</html>

doufám, že teď sem to dobře pochopil

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Pepa
~ Anonymní uživatel
79 příspěvků
27. 2. 2007   #14
-
0
-

Jo to je přesně ono díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
27. 2. 2007   #15
-
0
-

není zač

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Pepa
~ Anonymní uživatel
79 příspěvků
28. 2. 2007   #16
-
0
-

Ještě mám další problém :( když to chci dát do tabulky tak mi to nefunguje....



<HTML>
<HEAD>
<TITLE></TITLE>
<style>
a.mouseover:link, a.mouseover:visited {
font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size:12px;
color:#ff5a00;
background-image:url(images/button_off.jpg);
display:block;
text-decoration:none;
font-weight:bold;
height:20px;
padding-top:5px;

}

a.mouseover:hover, a.mouseover:focus, a.mouseover:active {
font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size:12px;
color:#ffffff;
background-image:url(images/button_on.jpg);
display:block;
text-decoration:none;
font-weight:bold;
height:20px;
padding-top:5px;
}



.odkazRuka {
cursor: pointer;
cursor: hand;
font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size:12px;
color:#ff5a00;
background-image:url(images/button_off.jpg);
display:block;
text-decoration:none;
font-weight:bold;
height:20px;
padding-top:5px;}

.skryvany {
display: none
font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size:12px;
color:#ff5a00;
background-image:url(images/button_off.jpg);
display:block;
text-decoration:none;
font-weight:bold;
height:19px;
padding-top:5px;}

</style>
</HEAD>
<BODY>
<table width="200" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" background="images/naviitem_bg.jpg">
<tr><TD>       <FONT size=5><U>Menu</U></FONT</TD>
</tr>



<tr>
<td height="25"><a class="mouseover" href="index.html"><img src="images/spacer.gif" height="1" width="40" border="0">Úvodní stránka</a></td>
</tr>
<tr>
<td height="25" class="odkazRuka" onclick="zobrazSkryj('oddil1')"><img src="images/spacer.gif" height="1" width="40" border="0">Tabulky</td></tr>
<tr><td a href="http://www.pinec.info/tabulky/?vystup=&kraj=12&soutez=199" id="oddil1" class="skryvany"><img src="images/spacer.gif" height="1" width="50" border="0">Aktuálně</a></td></tr>
<tr><td a href="tab1.html" id="oddil1" class="skryvany"><img src="images/spacer.gif" height="1" width="50" border="0">Podzim 2006</a></td></tr>

</BODY>
</HTML>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pepa
~ Anonymní uživatel
79 příspěvků
1. 3. 2007   #17
-
0
-

Prosím prosím pomožte mi někdo

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
1. 3. 2007   #18
-
0
-

Fakt nevim, jestli JS podporuje skryvani budek tabulky za behu. Rozgodne je ale blbost pouzivat tabulku na menu ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Menu — založil Peťan

Menu — založil klaveska

Menu — založil Eddie

Menu — založil Alterna

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý