Zdravim,
nainstaloval som (2x) distribuciu Kubuntu 6.10 a ani raz som sa nevedel do systemu nalogovat.
Pri instalacii som zadal prihlasovacie meno a heslo, ktore chcem pouzivat a ked som sa snazil s tymito udajmi nalogovat do systemu, tak ma to nepustilo a vypisovalo Login Failed.
Neviete o co ide?
Fórum › OS - GNU / Linux
Trable s Kubuntu pri prihlasovani
No, nevím jak je to u Kubuntu, každopádně heslo roota si musel podle mě nastavovat už při instalaci. Jinak pokud znáš heslo roota, tak se přihlaš za něj a vytvoř si uživatele, popřípadě se podívej do /etc/passwd jestli tam máš ten ucet vytvořený, jestli ne, udělej to.
pin2k píše:#
# No, nevím jak je to u Kubuntu, každopádně heslo roota si musel podle mě nastavovat už při instalaci. Jinak pokud znáš heslo roota, tak se přihlaš za něj a vytvoř si uživatele, popřípadě se podívej do /etc/passwd jestli tam máš ten ucet vytvořený, jestli ne, udělej to.
Ja som pri instalacii nastavil svoje prihlasovacie meno a heslo, ale neberie ho pri spusteni systemu a do /etc/passwd by som sa pozrel, ale to by som sa musel najprv dostat do systemu a to sa mi nepodari, lebo sa tam neviem prihlasit a teda ho spustit :)
myky píše:#
# to pin2k: no heslo roota sa sa v kubuntu nastavuje ako sudo root passwd :) ale najprv musis byt ako bezny user...ved ked si root tak kde mas problem ved pozri sa ci vobec sa mozes nalogovat v krajnom pripade adduser :)
:D ale ako ked ja sa ani do systemu nedostanem? :D proste spusti sa mi kubuntu, hodi ma do prihlasovacej stranky (sorry, deformacia) a odtial sa uz nepohnem nikam inam, mozem len vypnut pocitac, resetnut, prepnut sa do konzoly, alebo resetnut windows-x alebo co...
ok, dik :)tommz9 píše:#
# Hoj, někde sem tu na foru už psal jak se dostat do linuxu jako root bez znalosti hesla jenom přes grub. Tak si to najdi. Téma se jmenuje myslím "přehnaná bezpečnost". Jakmile se tam dostaneš, stačí změnit heslo a restartmnout
V Ubuntu i v Kubuntu se heslo root z bezpecnostnich duvodu pri instalaci nenastavuje!
Musi se nastavit rucne po prihlaseni bezneho uzivatele.
Dale je uzivateli root zakazano prihlaseni do desktopu, to se taky musi rucne povolit.
Mam zkusenost v Ubuntu, ze pri hesle, ktere se zkladalo z cisel, byl problem s prihlasovanim.
Storm píše:#
# V Ubuntu i v Kubuntu se heslo root z bezpecnostnich duvodu pri instalaci nenastavuje!#
#Musi se nastavit rucne po prihlaseni bezneho uzivatele.#
#Dale je uzivateli root zakazano prihlaseni do desktopu, to se taky musi rucne povolit.#
#Mam zkusenost v Ubuntu, ze pri hesle, ktere se zkladalo z cisel, byl problem s prihlasovanim.
Tak tam je tiez zrejme pes zakopany :)
Ja som to urobil podobne...nahodil som openSUSE :)sad píše:#
# toto iste sa stalo aj mne pred tyzdnom a dvakrat som to skusal a ani raz to neslo a heslo nastavit musis pri instalaci :-)#
#tak som sa na tuto distribuciu linuxu vysral a idem stahnut debiana a hotovo
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Chyba při přihlašování — založil fanda
Problém při přihlašování uživatele — založil lekejs
Kubuntu — založil 5555
Suse vs Kubuntu — založil Miro1701