Problém s prihlásením – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s prihlásením – PHP – Fórum – Programujte.comProblém s prihlásením – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Jakub Jurových0
Stálý člen
27. 2. 2007   #1
-
0
-

Zdravím, mám problém s týmto kódom:

if(isset($_POST['login'])) {  

session_regenerate_id();
$res = mysql_query('SELECT heslo, meno FROM uzivatelia WHERE prihmeno=\''.escape($_POST['prih_meno']).'\'', $conn);
$zaznam = MySQL_Fetch_Array($res);
$notice = '<span class="red">Chybné užívateľské meno.</span>';
$loginpost = False;
if(mysql_num_rows($res) == 1) {
$notice = '<span class="red">Zadali ste nesprávne heslo.</span>';
$loginpost = True;
$password = $zaznam['heslo'];
if($password = crypt($_POST['heslo'])) {
$_SESSION['login'] = $zaznam['meno'];
$notice = '';
}
}
}


Dá sa mi prihlásiť aj bez hesla.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kto sa smeje naposledy, ten má dlhé vedenie.
dalaman0
Věrný člen
27. 2. 2007   #2
-
0
-

Nemalo by byt == miesto =

 if($password = crypt($_POST['heslo'])) {

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Jakub Jurových0
Stálý člen
27. 2. 2007   #3
-
0
-

To dalaman:ano, ale potom ma to uz neprihlasi ani so spravnym heslom.

P.S. Ak to nejako pomoze, tak na zasifrovanie hesiel pouzivam crypt().

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kto sa smeje naposledy, ten má dlhé vedenie.
Pavel Synek0
Super člen
27. 2. 2007   #4
-
0
-

No mě je to taky divný, ale tohle:

for($i=0;$i<5;$i++){

echo crypt("ahoj")."<br>";
}

hodí na výstupu něco jako tohle: ,ale při každym refreshi něco jinýho
$1$740.CK1.$P5xUHQK84bFyIQuh/xUMO/

$1$j42.wa5.$Hg9nS9arzlOfuj9UkpfuM.
$1$3p2.Om/.$biw/z6ITKjBgYm5Uwbnkl.
$1$9b2.cK5.$BZlIQ411REbJTC.Q.fUCE/
$1$/X5.aV4.$hbXEUJGty5hS5iemVwuXQ.

Oprav mě, jestli dělám něco blbě, ale mě to vrací pokaždý něco jinýho.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel Synek0
Super člen
27. 2. 2007   #5
-
0
-

Nevrací crypt() pokaždé něco jiného?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
27. 2. 2007   #6
-
0
-

Lol, vis jaka je nejcastejsi logicka chyba v php? Mas ji nam v tom nejexemplarnejsim moznem vydani :D

Doporucuju si zkusit vypsat oba hashe a podivat se, jestli jsou stejne. Pak prijdes snadno na to kde je chyba.

To Phoenix: blbost, k cemu by to pak bylo?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
27. 2. 2007   #7
-
0
-

K funkcii crypt() bez zadaného salt-u, PHP automaticky pridáva náhodný reťazec :P Takže áno, vždy je výstup iný! ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel Synek0
Super člen
27. 2. 2007   #8
-
0
-

Hele není na serveru ňákej špatnej čas? Příspěvek od OndreJ byl podle serveru vložen 20:06 a já teď mám 19:13. Ty 2 moje příspěvky jsou blbě umístěný...je to vůbec divný.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Jurových0
Stálý člen
27. 2. 2007   #9
-
0
-

Ja som si to vsimol uz davno, ale myslel som ze si to php "usporiada" a bude to funovat. Koniec koncov niekto mi to poradil tu na fore... Ale uz som to zmenil na sha1.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kto sa smeje naposledy, ten má dlhé vedenie.
27. 2. 2007   #10
-
0
-

Tak sorry no :oops:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Problem — založil Ghosta

Problém — založil pali6

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý