Ak by sa niekto velmi nudil a chcel by mi vypomoct z jednym OpenSource projektom, najlepsie ak by mal aspon elementarne znalosti C/C++ a ako tak mu nieco hovoril Subversion, bol by schopny aspon testovat kod tak nech sa mi ozve. Zide sa mi kazda pomoc, uplne staci aj cloviecik co sem tam updatne web, prebehne dokumentaciu, lebo akosi momentalne nestiham, venujem sa vyvoju projektu a veci ako dokumentacia atd.. trosku zanedbavam.
Ide o OpenSource takze sa nejedna o ziadnu ziskovu cinnost. Jedna sa o projekt ktory specifikuje a implemetuje binarne XML.Projektove stranky su na www.sourceforge.net/projects/aja.Dokument je trochu neaktualny ale sluzi ako zaklad aja.sourceforge.net/aja_ml.txt. Ak by bol zaujem zaslem jeho najnovsiu podobu v Slovencine ci zdrojaky(momentalne su rozpracovane) zaslem.
Fórum › C / C++
Open Source projekt
myslim že bych to zkusil, ale nic světobornýho ode mě nečekej
To ani necakam ;) ved ani o nic svetoborneho nejde. Ja len potrebujem proste pomoct lebo na niektore veci proste nemam akosi cas.Zalezi na tebe ze s cim by si chcel pomoct.Momentalne dokoncujem samotnu libku a cochvyla by mohla byt initial revision.
To sn3d: Testování bych snad zvlád :) Ale děláš to pro Linux asi, co?
když mi pošleš zdroják tak by to mělo jít předělat i pro windows jako exe,ne?
Ono takto, nejde o aplikaciu ale skor o specifikaciu, urcenie tzv. pravidiel formatovania binarnych dat tak ako XML su pravidla formatovania textovych dat.Okrem tejto specifikacie/pravidiel je sucast projektu aj kniznica ktora takto formatoane data vie zostavit, parsovat.Momentlane parse, builder je hotovy a robim uz na konverte z-do XML. Kniznica je pisana tak aby pouzivala co najmenej dependencies, aby bola lahko implementovatelna ako na UNIX/LINUX tak na Win32 a neviem co este. V kniznici je kod ktory proste rozparsuje data do urcitych classes a naopak zo struktury classes vie buildovat binarnu formu.
Mam kvazi 2 verzie, kompilovatelna pod DEV-C++ (cize s VC++ by tiez nemal byt problem) a kompilovatelna pod UNIXovskymi OS.Tu som zvolil CMAKE, nie klasicke autotools.Ak poznate doxygen tak kod je okomentovany tak aby doxygen vedel vygrcnut dokumentaciu. Ak teda chcete mozem vam to poslat na mail a zatial len tak aby bola predstava o tom o co ide.
Co sa tyka testovania.Tak testovat by to trebalo tak, ze treba tu kniznicu pouzivat v kadejakych divokych kombinaciach.Tu by trebalo vediet aspon zaklad z C++ lebo kodovaniu sa tu neda vyhnut.Nejde vsak o nic zlozite.Vytvorit class pouzit jej metodu atd.. Ak sa vam chce tak mozete robit aj zatazove testy, popripade ked vas pri pouzivani napadne nieco, ze by bolo vhodne dorobit, ze sa to momentalne tazkopadne pouziva tak som tomu plne otvoreny..
To sn3d: Okej, klidně mi to pošli na mail [email]midin@post.cz[/email] a kouknu se na to.
ha! konečně mam hotovou tu dokumentaci, máš ji na mejlu
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Open Source projekt — založil opencenter
MS vs Open source — založil Lukáš Chadraba
Open-Source c++ — založil Kenvelo
Tvorba Open Source — založil Pavel