Podokno a prikazy – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Podokno a prikazy – Python – Fórum – Programujte.comPodokno a prikazy – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
marek0
Stálý člen
28. 2. 2007   #1
-
0
-

Ahojte mam spravene podokno v Tkinterovi a mam tak dva tlacidla ktore maju pootm dalej nadefinovany prikaz ale hlasimi to chybu.

okno=Tk()
a=Button(okno, ... , command=tlac)

def tlac():
top=Toplevel()
b=Button(Toplevel, ...., command=ano)

def ano():
.....

okno.mainloop()

je to spravene na rychlo lebo inak je to velmi dlho....vopred dik za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Blujacker
~ Anonymní uživatel
670 příspěvků
28. 2. 2007   #2
-
0
-

sem ve škole, nemám čas to zkoumat, ale udělal bych:



b=Button(top, ...., command=ano)

příště přidej i chybu co ti to hlásí...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
marek0
Stálý člen
28. 2. 2007   #3
-
0
-

prepac blujaker ...no mam tam top a nie Toplevel lebo to bolo na rychlo
a prikladam tu chybicku co mi hlasi

Exception in Tkinter callback
Traceback (most recent call last):
File "C:\Python24\lib\lib-tk\Tkinter.py", line 1345, in __call__
return self.func(*args)
File "C:\Python24\011.py", line 11, in NovySubor
ano=Button(podokno, text='Ano', command=ano)
UnboundLocalError: local variable 'ano' referenced before assignment

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
28. 2. 2007   #4
-
0
-



ano=Button(podokno, text='Ano', command=ano)

proč pojmenováváš tlačítko jako funkci??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
marek0
Stálý člen
28. 2. 2007   #5
-
0
-

ahoj no uz som si to vsimol a problem bol v tom ze som skor definuvane stlac ako ano :) inak nepoznas nejake dobre clanky ohladom OOP lebo si myslim ze by to mohlo byt lahsie v programovani v Tkinterovi

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
28. 2. 2007   #6
-
0
-

OOP je tematem tuším že tří geonových kurzů....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
marek0
Stálý člen
28. 2. 2007   #7
-
0
-

jj tie som spravil aj z knizky som nieco cital ale dost sa mi vsetko pletie to init,self a tak preto sa ta pytam

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
to_jsem_ja0
Stálý člen
3. 3. 2007   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Win 32 API - Podokno — založil FanatiK

Príkazy — založil hirakami

Příkazy aj. — založil Petr G...

Příkazy s datumem — založil Ross

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý