Jak na pruhledne komponenty v Delphi ? – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak na pruhledne komponenty v Delphi ? – Delphi – Fórum – Programujte.comJak na pruhledne komponenty v Delphi ? – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jorge
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
28. 2. 2007   #1
-
0
-

Chtel bych se zeptat, jestli nekdo nevi , jak se daji udelat standartni komponenty v Delphi pruhledne ? Napr TreeView a ListView.
Nenapadnou nekoho mozna reseni ? Napadlo me pouzit dedicnost a zmenit metodu, ktera vykresluje pozadi, ale nevim jak to provest (a jestli to vubec lze ).
Prip. jestli se da nekde sehnat nejaka free komponenta, ktera by tohle podporovala ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
DeaLer+2
Hero
28. 2. 2007   #2
-
0
-

Zkus nějak definovat průhlednost. Myslíš tím to, že na pozadí bude barva, kterou používá i nadřazený prvek, nebo skutečnou průhlednost, kdy pod prvkem můžeš vidět jinej prvek (např. pod formulářem plochu).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Jorge
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
1. 3. 2007   #3
-
0
-

No ja bych chtel,aby ta komponenta byla pruhledna - presneji transparentni - abych mohl definovat, ze ta standartni byla plocha pod textem bude pruhledna. Nebo aby mela obrazek na pozadi ( s tim uz se da taky lecos ). Zkousel jsem jestli by to neslo obejit stylem treeview.brush.bitmap:=...... - zde se skutecne obrazek na pozadi kreslil, ovsem tam kde byl text, tak cely radek byl bily. Jinymi slovy , pri zaplneni textem , pozadi neslo v podstate videt. A pokud to bylo jen castecne, tak to nevypadalo dobre.
Tedy proste tim chci zlepsit graficke zpracovani te komponenty. Vim, ze v mnoha pripadech to muze byt ujete, ale kdyz by si s tim clovek pohral jeste v nejakem photoshopu , tak by to mohlo vypadat zajimaveji, nez bily oramovany obdelnik.
A stale to nejak nemohu vymyslet.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
retriwr0
Stálý člen
1. 3. 2007   #4
-
0
-

Pokud ti stačí, aby měl stejnou barvu jako nadřazená komponenta a netvořil okraj, nastav BorderStyle na bsNone a ParentColor na true

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You gotta do what you gotta do
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Průhledné kreslení — založil Bub

Delphi Prism - jak na to? — založil Buben

Průhledné pozadí u gifu — založil mik2

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý