Mám následující problém ....
Mám nějaký řetězec - dejme tomu
[znacka]254[/znacka]
a já bych potřeboval načíst tu část řeťezce mezi značkami do proměné - v tomto případě čáslo 254. Jak byste to řešili ?Mám následující problém ....
Mám nějaký řetězec - dejme tomu
[znacka]254[/znacka]
a já bych potřeboval načíst tu část řeťezce mezi značkami do proměné - v tomto případě čáslo 254. Jak byste to řešili ?To daneka:
$zaciatok=strpos($input,'[znacka]')+strlen('[znacka]');
$koniec=strpos($input,'[/znacka]');
/*$string=substr($input,$zaciatok,$zaciatok-$koniec);*/ //ano tu je chyba nebol som doma ale myslel som na nu =:-)
$string=substr($input,$zaciatok,$koniec-$zaciatok); //takto je to mislim spravne
Lepe a najisto
preg_match("\[znacka\](.*)\[\/znacka\]",$input,$vysledky);
Díky oboum.
To CommanderZ: Teď jsem zkoušel tohle tvoje řešení a vrací mi to chybu který nerozumim:
Warning: preg_match() [function.preg-match]: Delimiter must not be alphanumeric or backslash in /home/touny/www/antonindanek.cz/test.php on line 15
olgo píše:#
# To daneka:#
###
#$zaciatok=strpos($input,##uvozovka##[znacka]##uvozovka##)+strlen(##uvozovka##[znacka]##uvozovka##);#
#$koniec=strpos($input,##uvozovka##[/znacka]##uvozovka##);#
#$string=substr($input,$zaciatok,$zaciatok-$koniec);#
#
##
#netestoval som to takze tam mozno bude nejaky posun o jeden-dva znaky, ale malo by to fungovat.
Tak znovu a lepe, ted jsem to i zkousel, tohle funguje prefektne
preg_match_all("/\[znacka\]([^\[\]]*)\[\/znacka\]/",$input,$vysledky);
To CommanderZ: Super díky, to určitě použiju - tyhle funkce který používáš vidim poprvně.
Mimochodem mam jedno PDFko se spousty PHP fcema (dostal jsem na CD ke knizce) a tyhle tam jsou v kategorii Funkce pro práci s regulárními výrazy kompatibilní s jazykem Perl - tam mě fakt hledat nenapadlo.
Nehledej v dokumentaci k nejake pritrouble knizce, hledej v oficialni dokumentaci na php.net. Tam je presny popis chovani prikazu a prace s nim. Jsou tam i prikazy a vetsinou i dosti rozsahla diskuze, ktera uz se mi mnohokrat ukazala jako velmi uzitecna. Samozrejme ze je moznist stahnout si to na komp a to jak v CHM tak i v HTML
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku