Drobnost...jenom dotaz – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Drobnost...jenom dotaz – Delphi – Fórum – Programujte.comDrobnost...jenom dotaz – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Bulik
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
1. 3. 2007   #1
-
0
-

Mám takto definovanou proceduru:
procedure UkZpravuHodnotou(TextVOkne:string);
begin
ShowMessage(TextVOkne);
TextVOkne:='Parametr se během procedury změnil';
beep;
end;

a poté dále:
procedure TForm1.tlacitkoClick(Sender: TObject);
var param:string;
begin
param:='Prave byla zavolana ukazkova procedura';
UkZpravuHodnotou(param);
UkZpravuHodnotou(param);
end;

V této podobě se mi když pustím program otevřou dvě okna ve kterých bude stejný text:" Prave byla zavolana ukazkova procedura" ale není mi jasné proč když do deklarace procedury UkZpravuHodnotou přidám var takže to bude vypadat takto procedure UkZpravuHodnotou(var TextVOkne:string); tak se v prvním okně zobrazí : "Prave byla zavolana ukazkova procedura" ale proč se v tim druhym okně se zobrazí :"Parametr se během procedury změnil" nejsem žádný odborník ale když má napsáno v závorce co má zobrazit jak to že zobrazí něco jiného a nebo proč to jiné nezobrazí už první okno...byl by mi někdo schopný odpovědět??fakt už jsem toho jelen

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
1. 3. 2007   #2
-
0
-

to je podle toho jak parametr predaves...
jsou tri moznosti:
-neco(var s:string)
-neco(const s:string)
-neco(s: string)

-v prvnim to bude fungovat tak, ze kdyz neco v te procedure zmenis s tou promenou tak se to taky projevi na te promenne kterou jsi predaval...
-ve druhem prokladu ti nepujde (ani kompilator ti to nedovoli) vubec promenou menit... budes moct z ni cist..
- ve tretim priklade budes moct s promennou opet normalne pracovat, akorat zmeny se neprojevi do predavane promenne...

takze asi tak... doufam ze to chapes..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý