Mistrovství v C++ - cvičenia – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Mistrovství v C++ - cvičenia – C / C++ – Fórum – Programujte.comMistrovství v C++ - cvičenia – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Enuyvatar0
Newbie
2. 4. 2006   #1
-
0
-

Z f?ra sa ?asto dozved?m, ?e mnoh? z v?s sa u?ili z knihy Mistrovstv? v C++, pr?padne ste si ju pre??tali. Mnohokr?t pri rie?en? program?torsk?ch cvi?en? z tejto knihy, ktor? s? na konci ka?dej lekcie, m?m pocit (a asi nie som s?m) ?e dan? ?loha by sadala vyrie?i? lep?ie/elegantnej?ie ako som ju vyrie?il ja. Preto by sa chcel op?ta?, ?i by ste sa s va?imi rie?eniami nepodelili so za?iato?n?kmi. Najm? t? sk?senej??. :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Adam Streck0
Stálý člen
2. 4. 2006   #2
-
0
-

Mo?n? by to cht?lo ??ct o kter? - p?ece jenom kniha m? 17 kapitol a v ka?dym pr?m?rn? 6 cvi?en? = 102 cvi?en?, nehled? na to ?e n?kter? jsou pak rozd?len? t?eba a? v 7 souborech...
Ale jinak ?asto se tam ?koly daj? ?e?it r?zn?, tak?e se pravd?podobn? bude li?it kter?koliv cvi?en? u kter?hokoliv ?ten??e :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Enuyvatar0
Newbie
2. 4. 2006   #3
-
0
-

No, ako ja som myslel, podeliš sa kompletne o všetky riešenia, vybraš tei najlepšie a niekde ich prípadne uverejniš.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
2. 4. 2006   #4
-
0
-

heh to by bolo zaujimave, pretoze ja Mistrovstvi nemam :)
mam Naucte se c++ za 21 dni, aj tam su priklady. takze spravme tu nieco na algoritmy :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Peter D.0
Expert
5. 4. 2006   #5
-
0
-

hmm nejak sa to tu zastavilo :(
takze : ( :D )
Na vstupe su cele cisla napr 2 3 54 62 86 516
ulozte ich do pola a pomocou "prirodzenej" (nepytajte sa aka to je, ja nemam paru :) ) rekurzie ho vypiste v opacnom poradi.
teda :
516 86 62 54 3 2
-------
Snad som to tu rozbehol :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Adam Streck0
Stálý člen
5. 4. 2006   #6
-
0
-



#include <iostream>
using namespace std;

void vypis(int * pointer, int counter);

int main() {
cout << "Vlozte pocet prvku:" << endl;
int size;
cin >> size;
int array[size];
int counter = 0;
do { // Cyklus načtení
cout << "Vlozte prvek cislo " << counter << ": " ;
cin >> array[counter]; // Načte prvek
counter++;
} while (counter < size);
vypis(array, size);
cin.get();
cin.get();
}

void vypis(int * pointer, int counter) {
counter--;
cout << "Prvek cislo " << counter << ": " << pointer[counter] << endl; // Vyp??e prvek
if (counter > 0)
vypis(pointer, counter); // Rekurzivní zavolá samu sebe, pokud je index prvku > 0
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Adam Streck0
Stálý člen
5. 4. 2006   #7
-
0
-

Jinak Mephi - bylo to takový... banální...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
5. 4. 2006   #8
-
0
-

no jo. som to tu chcel trochu rozbehnut :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Enuyvatar0
Newbie
6. 4. 2006   #9
-
0
-

Neviete, ako to je s tou s??a?ou ("ligou"), v ktorej by sa robili algoritmy pod?a cvi?eni v r?znych prog. jazykoch? (v storom f?re som mal n?vrh na tak? s??a? a Curo vravel, ?e m? tak? v pl?ne)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Adam Streck0
Stálý člen
6. 4. 2006   #10
-
0
-

Spis se mi docela libil priklad:
Sablonova funkce ma prijmout libovolne pole ciselnych typu a urcit ktery prvek je nejvetsi, ma take explicitni specilalizace pro nulou zakonceny retezec - v tom pripade vracc nejdelsi z retezcu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rasto0
Newbie
10. 4. 2006   #11
-
0
-

Prosím vás o radu. Ako ste vyriešili z 5. lekcie programátorské cvičenie č. 3? Stačí len ten hlavný cyklus. Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Farundel0
Super člen
10. 4. 2006   #12
-
0
-

Tak o tom sice nevim, ale bylo by to naprosto super...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Vestax0
Newbie
25. 4. 2006   #13
-
0
-

Zdravim moj kod z lekcie 5 uloha 3:



#include <iostream>
#include <conio.h>
using namespace std;

int main()
{
int roky=0;
int dafne=100;
int cleo=100;
do
{
dafne+=10;
cleo=cleo+(cleo/20);
roky++;
}
while(cleo<dafne);
cout<<cleo<<endl;
cout<<dafne<<endl;
cout<<roky<<endl;
getch();
return 0;
}
vysledok je ze cleo ma 402$ a daphne400$ trva im to 30 rokov:ehh:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Někomu to dáno je, někomu to prostě dáno není.
C++
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
11. 3. 2008   #14
-
0
-

Caffte pocujte nevedel by mi niekto pomoct neviem jedno cvicenie v 5.kapitole je to
cvicenie cislo 7 s tymi slovami. (Mam kod ktrory sa skonci na slovo hotovo ale nespocta mi pocet slov.)
Thanks

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.123.–
c++
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
13. 3. 2008   #15
-
0
-

Uz netreba prisiel som na to sam...a na tejto stranke dost dlho trva kym vam dakto odpise taze tu uz pisat ani nebudem

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.19.–
czbero0
Stálý člen
30. 3. 2008   #16
-
0
-

Taky přispěji... Lekce 5, cvičení 6:

#include <iostream>

#include <string>

using namespace std;
int main()
{
struct car
{
string name;
int year;
};
cout << "Kolik aut si prejete ulozit do katalogu? ";
int cars;
cin >> cars;
car * ps = new car [cars];
for (int i = 0; i != cars; i++)
{
cout << "Auto c. " << i + 1 << ": \n";
cout << "Prosim, zadejte znacku: ";
cin >> ps[i].name;
cout << "Prosim zadejte rok vyroby: ";
cin >> ps[i].year;
}
cout << "\n";
for (int j = 0; j != cars; j++)
{
cout << ps[j].year << " " << ps[j].name << "\n";
}
delete [] ps;
return 0;
}


Je to už dlouho co jsem to napsal (asi před půl rokem), ale byl jsem na tento kód velmi pyšný :D - na to, že je mi 13 (slovy "třináct")

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
czbero0
Stálý člen
30. 3. 2008   #17
-
0
-

Vestax napsal:
Zdravim moj kod z lekcie 5 uloha 3:


#include <iostream>
#include <conio.h>
using namespace std;

int main()
{
int roky=0;
int dafne=100;
int cleo=100;
do
{
dafne+=10;
cleo=cleo+(cleo/20);
roky++;
}
while(cleo<dafne);
cout<<cleo<<endl;
cout<<dafne<<endl;
cout<<roky<<endl;
getch();
return 0;
}
vysledok je ze cleo ma 402$ a daphne400$ trva im to 30 rokov:ehh:


Na co conio.h? Stačí když vyměníš
getch();
za
cin.get();

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
30. 3. 2008   #18
-
0
-

Peter D. napsal:
hmm nejak sa to tu zastavilo :(
takze : ( :D )
Na vstupe su cele cisla napr 2 3 54 62 86 516
ulozte ich do pola a pomocou "prirodzenej" (nepytajte sa aka to je, ja nemam paru :) ) rekurzie ho vypiste v opacnom poradi.
teda :
516 86 62 54 3 2
-------
Snad som to tu rozbehol :)





#include<iostream>

int main(int argc,char *argv[])
{
for(int i=argc;i>1;i--){
std::cout << argv[i-1] << " ";
}
std::cout << std::endl;
}


...akorát fakt nevím, proč by se to mělo dělat pomocí rekurze :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.172.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Mistrovstvi C++ — založil Petr Pilař

Mistrovstvi C++ 8.4 — založil Onsi

Mistrovstvi V C++ — založil defer

Mistrovství v C++ - Skladem — založil Matherz

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý