Informace – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Informace – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comInformace – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

hybridFUSION
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
3. 3. 2007   #1
-
0
-

Čau potřeboval bych pomoct ... chci aby se mi na kliku na odkaz zobrazilo okno z informacema .... jako Muj Věk: atd ... ale nechci to delat pres alert ... pls poradte jak nato

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
5. 3. 2007   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Earl Cash0
Věrný člen
27. 3. 2007   #3
-
0
-

no pokud to nechces delat pres alert tak me napada udelat jen obycejny vypsani do dokumentu pomoci document.write()....jinak me nic nenapada....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
olgo0
Věrný člen
28. 3. 2007   #4
-
0
-

alebo je tu programatorsky najnarocnejsia ale zato najelegantnejsia monost. zobrazovat blok na zaklde zmeny css javaskriptom.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Petr Fojtík0
Věrný člen
2. 4. 2007   #5
-
0
-

Pokud navíc ty informace budou dynamického rázu (třebas datum; dokonce i ten věk se mění s časem) tak navrhuji použít kontejnerový prvek: <DIV ID="container"></DIV>
Ten má na stránce svou přesnou pozici,je neviditelný, normálně je prázdný a nezabírá žádný prostor (protože jeho velikost se přizpůsobuje velikosti obsahu).
Obsah do něj vložíš JavaScriptem takto:
var zformatovany_text=....tady si vygeneruješ text....může obsahovat libovolné HTMLtagy
var moje_okno="<DIV ...rámeček..okraje..barvy...>"+zformatovany_text+"</DIV>"
document.getElementById("container").innerHTML=moje_okno
Zpátky ho vyprázdníš JavaScriptem takto:
document.getElementById("container").innerHTML=""
Jsou i elegantnější způsoby,tomuto se dá snadno porozumět. Petr.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
4. 4. 2007   #6
-
0
-

To neni pekne reseni. Na tohle by se z pohledujavascriptu mely pouzivat metody jako createElement a nasledne mu pak nastavovat ruzne hodnoty pres ruzne DOM funkce (vetsinou samozrejme objekt.style)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
zaachi
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
4. 4. 2007   #7
-
0
-

Cau. nedavno jsem resil podobny problem.
Nakonec jsem si pomohl takto:
http://bures.adminweb.cz/cs/coments/druhy-clanek.html
klikni na jmeno v komentari a obevi se ti vlevo dole okno s informacemi o profilu.
Prez ajax se do divu nacte jenom dalsi soubor, do ktereho se preda parametr ID uzivatele.
Nevim jestli je to uz optimalizovane i pro IE, takze se na to mrkni kdztak ve FF.

Zaachi

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Pomoc informace — založil joskoo

META informace — založil Standa

ČTĚTE: Informace v diskuzi. — založil survik1

FQL a informace z chatu — založil Michal

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý