Co si vybrat – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Co si vybrat – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comCo si vybrat – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

3. 3. 2007   #1
-
0
-

ahoj prosimvás sem začáteční a vůbec v ničem se nevyznám poradíte mi s čim mam začít jestli z html nebo xhtml.dík moc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Alan0
Věrný člen
3. 3. 2007   #2
-
0
-

xHTML, sice je to jedno, ale kažej dnes chce xHTML ;)

Nahlásit jako SPAM
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
4. 3. 2007   #3
-
0
-

loooooooooooool xHTML je to samy jako HTML ne??

Nahlásit jako SPAM
Radoslav Pala0
Super člen
4. 3. 2007   #4
-
0
-

To |>][m00tt1][<|: nie je tak uplne. xhtml ma nejake pravidla naviac, napr tagy sa pisu malymi pismenami, pricom v html to je jedno. atd.

Nahlásit jako SPAM
Alan0
Věrný člen
4. 3. 2007   #5
-
0
-

to |>][m00tt1][<|> LooooooooooooL xHTML je spojení XML a HTML, a jak psal radypala, má přísnější pravidla..

Nahlásit jako SPAM
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Solo0
Newbie
4. 3. 2007   #6
-
0
-

nejprve bych navstivil http://www.jakpsatweb.cz a procetl si sekci html vyzkousel nejake znacky at vis jak co funguje
pak bych si procet http://www.semantika.name/ kde se dozvis neco o semantice webu
az todle proctes tak budes vedet ze by bylo dobre psat web tak aby byl oddeleny obsah od formy a tedy by sis mel procit sekci o CSS na jakpsatweb
no a pak bych se zabyval tim jestli html nebo xhtml, strict anebo transitional osobne sem pro strict xhtml

Nahlásit jako SPAM
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
4. 3. 2007   #7
-
0
-

To Solo: Osobně prdím na W3C, jejich pravidla a všechny hovadiny který si naříkaly. Pro mě je důležitý, aby stránka jela pro všechny uživatele, ne pro W3C. Dokud (X)HTML není omezený na pravidla jak PHP, tak se odmítám podřídit

Nahlásit jako SPAM
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Solo0
Newbie
4. 3. 2007   #8
-
0
-

To ci dodrzovat nebo nedodrzovat standardy je predmetem dlouhych flamu ve spouste diskuzich ale verim ze vecina lidi co to s tvorbou webu mysli vazne v tom maji jasno.

Nahlásit jako SPAM
Josef Vítů0
Super člen
16. 3. 2007   #9
-
0
-

To Peťan: No, radši zační s HTML, přejít na XHTML potom pro tebe nebude problém. Ono občas dělá XHTML (nebo přesnějí chybné prohlížeče (Internet Explorer)) trochu bordel v zobrazovacích režimech a záleží také na způsobu odeslání stránky, ale to tě teď nemusí trápit.

To survik1: Po pročtění serveru http://webylon.info jsem na tom podobně…

Nahlásit jako SPAM
19. 3. 2007   #10
-
0
-

Než začneš chodit, taky napřed lezeš po čtyřech.
Ne vážně, napřed HTML a pak se obuj do X!

Edit: Jen bych dodal asi před měsícem jsem začal s webdesignem a určitě je lepší začít s tím lehčím než-li s tím težším a zabloudit někam do.......

Nahlásit jako SPAM
Jsem puntičkář!
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
21. 3. 2007   #11
-
0
-

To Mole: XHTML je k ničemu, nemá žádný výhody, jen je striktnější. K čemu je? Pokud mi dáte pádný důvod, tak na něj přejdu. Jinak jej budu neustále kritizovat

Nahlásit jako SPAM
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
21. 3. 2007   #12
-
0
-

Tak já budu pořád "chodit" po čtyřech, mně to tak stejně vyhovuje :/

Nahlásit jako SPAM
Jsem puntičkář!
Josef Vítů0
Super člen
22. 3. 2007   #13
-
0
-

To Mole: Tak mi řekni, jakým je XHTML pro webdesing přínosem a v čem podle tebe HTML tolik „zaostává“. Nedávej mi žádné odkazy, zajímá mě tvůj názor.

Nahlásit jako SPAM
22. 3. 2007   #14
-
0
-

To josi.ow // Co tě žere. Jen jsem napsal pokud by se Peťan přeci jenom rozhodl pro iXko, tak ať začne od standartu HTML.
Určitě jsem X nějak nevychvaloval, tak nechápu tvojí otázku?

Mj.

Tak já budu pořád "chodit" po čtyřech, mně to tak stejně vyhovuje :/

a navíc už s tohodle mého příspěvku lze usoudit, že jsem naznačoval, že prioritu pro mne má standart a.

To se spíš zeptej AI proč si myslí, že Xhtml chce dnes každý!?

Nahlásit jako SPAM
Jsem puntičkář!
Josef Vítů0
Super člen
22. 3. 2007   #15
-
0
-

To Mole: Omlouvám se za příkrost, pořádně jsem příspěvek nepochopil, nějak na mě tímto negativním způsobem zapůsobil smajlík na konci zprávy.

Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

Co vybrat ? — založil Javprogramator

Pomožte mi vybrat — založil R4STO

Hry-co vybrat? — založil samo

Který si vybrat? — založil mustafa

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý