Kniha od cpressu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kniha od cpressu – C / C++ – Fórum – Programujte.comKniha od cpressu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

ohmeer0
Newbie
5. 4. 2006   #1
-
0
-

Ahoj, chtel bych se zeptat na knihu "Programujeme v Microsoft Visual C++ " Jestli s ni nema nekdo nejake zkusenosti, mam o ni zajem, ale nevim zda je obsahove dobra a jestli se tedy vyplati... Jsem zacatecni, a ucim se programovat s temito stranky, ale presto bych si chtel nejakou tu knizku o C++ koupit, tak bych chtel poprosit o nejakou tu radu od zkusenejsiho :) Dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
5. 4. 2006   #2
-
0
-

no neviem ako poradia ini ale ja som isiel:
Naucte se c++ za 21 dni
Rozumime c++
Visual C++ 6.0 (len o programe)
pasti a propasti C++
Algoritmy
teraz citam C++ 101 programovacich technik
-------
Ak si zaciatocnik tak ti mozem len doporucit Mistrovstvi v C++. Kazdy ju chvali(ja som ju nemal). Potom ak ju precitas urobis si nazor kade dalej. Tu knizku co si spominal, to nie je velmi znama knizka takze skor to mistrovstvi :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Adam Streck0
Stálý člen
5. 4. 2006   #3
-
0
-

Nedoporu?uju - tato kniha je hlavn? o Programu Microsoft Visual C++ (zab?v? se j?m p?ev??n? ??st knihy), tak?e t? to programovat nenau?? - jen t? to defakto nau?? pou??vat MVCpp, funkce WinAPI, MFC, rozhr. com a dal??, rozhodn? ale ne jazyk. Jak? je vhodn? pro jazyk - Mistrovstv? v C++(cenov? odpov?d?, tak?e bez probl?m?), d?l pak nen? ?patn? Viriusovo od C k C++ a hlavn? Mysl?me v C++ (jen?e posledn? dv? p?edpokl?daj? znalost jazyka C).
Z t?ch co psal Memphi -
Naucte se c++ za 21 dni - m? ohlasy jako nejhor?? profesion?ln? u?ebnice C++ v ?j. (?patn? vysv?tleno, ?asto nar???? na v?co co nezn??, nebo byly jen letmo zm?n?ny) - ale ne?etl jsem j?.
Rozumime c++ - kniha hlavn? o String a STL, nav?c ne moc obs?hl?, podle m? se nehod? na nic jin?ho ne? opakov?n? neob ref. p??ru?ka. - m?m
Visual C++ 6.0 (len o programe) - ne?etl jsem a nesly?el jsem kritiku, ale ta z?vorka ??k? v?e
pasti a propasti C++ - pokud se nem?l?m tak se jedn? o knihu je? zku?en? u?vatele ud?l? trochu zku?en?j?? co do p?edlo?en? mo?nost? ?e?en?, ale vůbec neu?? jazyk - ne?etl jsem
Algoritmy - pr? slu?n? kn??ka, ale taky p?edpokl?d? znalost jazyka - u?? pro zm?nu r?zn?m mo?nostem a druh?m algoritm?
C++ 101 programovacich technik - tady snad n?zev mluv? za v?e :(..., a? jsem j? jen proch?zel tak se nejedn? o nic co by ?lov?k potřeboval - sp?? je to to sam? jako v p?edchot?ch dvou p??kladech, jen hor?? a je toho m?? a je to glob?ln?j??.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Adam Streck0
Stálý člen
5. 4. 2006   #4
-
0
-

Jinak o pár threadů než je Literatura C++, stačí se mrknout

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ohmeer0
Newbie
6. 4. 2006   #5
-
0
-

jeste jeden dotaz, Mistrovstvi v C++ se uci programovat jen prod DOS? nebo je tomu jinak, ja bych se totiz chtel neucit pro Windows.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Adam Streck0
Stálý člen
6. 4. 2006   #6
-
0
-

Tak znovu, ještě jednou....
Jazyk C++ je multiplatformní, což znamená že jeho program udělá to samý v Dosu, Win, Unixu, Linuxu...
Jediné co v základu provádí (co do grafiky) je výpis na obrazovku proudových operací, které se ve windows říká příkazový řádek.
Pokud chceš používat grafiku, musíš mít obsáhlé znalosti hardwaru a dodávat grafické kartě příkazy pro vykreslování (velice těžké), nebo se naučit používat knihovny funkcí - SDL, WinAPI, DirectX, MFC, OpenGL, CleanLib, Glut....
Ty pak mají v sobě zahrnuté fce pro zobrazování grafiky. Lepší pochopení libovolné knihovny se ale neobejde bez komplexních znalostí jazyka.
To co jsi definoval jako programování pro windows je knihovna WinAPI, to co jsi pojmenoval jako Dos je ve příkazový řádek.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom?? Bos0
Stálý člen
12. 4. 2006   #7
-
0
-

Pokial chces robit "oknove" aplikacie (GUI) tak mas na vyber medzi ATL, WTL, SDL, MFC alebo Win32 API. V prvych styroch sa vyuziva objektovo orientovane programovanie cize C++. Vo Win32 API sa vacsinou robi proceduralne cize C-eckovskym stylom. Podla mna najrozsirenejsie je MFC a Win32.

Ja som sa ucil Win32 s knihou 1001 tipu a triku pro Visual C++, co je celkom slusna kniha (zahrna aj MFC aj Win32) a samozrejme bez MSDN sa pri vyvoji GUI neobides. Ale na to aby si zacal robit GUI aplikacie by si mal mat najskor solidne zaklady programovania konzolovych aplikacii.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
some_one0
Návštěvník
15. 4. 2006   #8
-
0
-

K okenním aplikacím bych doplnil možnost .NET, což se mi dnes jeví jako nejlepší možnost (pro Win).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Kniha — založil Piskar10110010

Kniha — založil Tomáš Bosek

Kniha o C# — založil c4rr0t

Kniha c# — založil petr143

Kniha — založil

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý