5 obličejů – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

5 obličejů – Python – Fórum – Programujte.com5 obličejů – Python – Fórum – Programujte.com

 

Bobek0
Newbie
6. 3. 2007   #1
-
0
-

#Pokud zadám tohle:

def SMAJLIK(x,y):

from livewires import*
begin_graphics()
set_colour(Colour.yellow)
circle(x,y,51)
set_colour(Colour.black)
circle(x,y,50)
circle(x-20,y+15,7)
circle(x+20,y+15,7)
set_colour(Colour.blue)
circle(x-20,y+14,2)
circle(x+20,y+14,2)
set_colour(Colour.green)
move(x+10,y-2)
draw(x-10,y-2)
draw(x-10,y-15)
draw(x+10,y-15)
draw(x+10,y-2)
set_colour(Colour.red)
circle(x,y-10,endpoints=((x-20,y-20),(x+20,y-20)))
set_colour(Colour.pink)
circle(x+1,y+45,endpoints=((x-20,y+40),(x+22,y+40)),filled=1)
circle(x+1,y+30,endpoints=((x+30,y+40),(x-32,y+40)),filled=1)
dpp=255.0
orange=Colour(255/dpp,128/dpp,0/dpp)
set_colour(orange)
circle(x-57,y,endpoints=((x-50,y+3),(x-50,y-3)))
circle(x+57,y,endpoints=((x+50,y-3),(x+50,y+3)))
set_colour(Colour.black)
circle(x+1,y+45,endpoints=((x-20,y+35),(x+22,y+35)))
circle(x+1,y+30,endpoints=((x+30,y+40),(x-32,y+40)))
move(x-30,y+40)
draw(x-20,y+35)
draw(x,y+32)
draw(x+22,y+35)
draw(x+30,y+40)
sleep(3)
SMAJLIK(300,250)
SMAJLIK(100,100)
SMAJLIK(500,400)
SMAJLIK(100,400)
SMAJLIK(500,100)

#Objeví se mi jeden smajlík, po 3 vteřínách druhý, po dalších 3 vteřinách třetí, atd.
#Nevěděl by prosím někdo jak to má být, aby se objevilo všech 5 najednou?????????????

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
6. 3. 2007   #2
-
0
-

máš na konci funkci SMAJLIK :



sleep(3)

to smaž;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Bobek0
Newbie
7. 3. 2007   #3
-
0
-

To Blujacker:Když to smažu, tak mi to probliká a zůstane jenom te poslední :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
7. 3. 2007   #4
-
0
-

1) import by mělo být na začátku a ne ve funkci
2) to begin_graphics() by mělo být jednou na začátku a ne ve funkci
3) na konci by mělo být něco jako end_graphics()

S livewires sem dělal naposeldy před rokem, tak snad sem neporadil špatně

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Karel Gil0
Newbie
11. 3. 2007   #5
-
0
-

Máš chybu v tom, že ten skript dělá smajlíka na určených souřadnicích, zkus udělat funkci která nakreslí 5 smajlíků na 5 souřadnicích přijímaných jako argumenty :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý