Textovka – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Textovka – C / C++ – Fórum – Programujte.comTextovka – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Majo0
Newbie
7. 3. 2007   #1
-
0
-

Chcem vytvorit textovku v c++ konzolovu aplikaciu .Poradte nejaky zdrojak alebo knizku .Dik

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Majo
Reklama
Reklama
sn3d0
Věrný člen
7. 3. 2007   #2
-
0
-

A pre aky OS?? Ak pre UNIXovske OS tak sa pozri po kniznici CURSES alebo NCURSES.. Dobre je praca z ncurses rozpisana v knihe Linux - Zaciname Programovat.. Co sa tyka Win32.. tak nemam tusenie ci take nieco je.. ale myslim ze najdes port ncurses aj pre win32.. ked uz nic ine tak aspon cez cygwin..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Majo0
Newbie
7. 3. 2007   #3
-
0
-

A nejaky priklad ako nekto robil textovku ,Zdrojak podla coho by som sa ucil vo win32 by sa nenasiel?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Majo
Peter D.0
Expert
7. 3. 2007   #4
-
0
-

Keďže chceš robiť textovku v konzole, z toho usudzujem že si niekde na začiatku v C++.
Ver že nie je nič krajšie ako prisť na štrukturu kódu a celkový návrh sám. Btw TO je asi hlavna práca programátora.

k otázke: No záleží aké budú možnosti hry.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Majo0
Newbie
7. 3. 2007   #5
-
0
-

ja by som potreboval vediet len take ze , zmena farby textu a ulozenie pozicie do subory a nasledne nacitanie zo suboru ulozenej pozicie ostatne viem.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Majo
Majo0
Newbie
7. 3. 2007   #6
-
0
-

a este ze ked dam vyber (switch ) tak ked dam cislo napr : "ked napisem 1 tak sa vypise text : ked 2 tak nieco ine " to ide normalne ale ked dam namiesto cisla znak tak to nebere.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Majo
sn3d0
Věrný člen
7. 3. 2007   #7
-
0
-

myslis nieco taketo??




char* znak;

switch (znak) {
case "a":
...
break;

}



skus pouzit



switch(znak[0]) {
case 'a':
....
break;
}



Velmi ti nerozumiem s tym uchovavanim pozicie do suboru.. a doteraz neviem pre aky OS to chces tu konzolovku riesit.. lebo mozes pouzit escape
sekvencie na zmenu farby ale tie su zavysle na OS a neviem co vsetkom.. vid:



printf("\e[31mHello\e[32m, \e[34mBlue \e[32mWorld\e[0m.\n");


Mne to na Linuxe funguje v pohode.. SKus vygooglit color escape sequences a najdes kompletnu tabulku niekde..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
zacatecnik0
Super člen
8. 3. 2007   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Majo0
Newbie
8. 3. 2007   #9
-
0
-

a v c++ by som chcel ze ked napriklad sa dostanem na nejake miesto v textovke tak sa ulozi to miesto do suboru .NOrmalne ako byva v hrach .sav v c++ nieco take nie je? a este sa chccem spytat ci sa neda robit SDL v c++ anie v tom blbom c

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Majo
Radoslav Pala0
Super člen
8. 3. 2007   #10
-
0
-

To Darkkiller: musis vediet pracovat v c++ s prudmi(konkr. subormi) a tam mozes ulozit subor s hocijakou priponou.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rady Pala - www.radypala.sk ,tvorca MojaTrieda - http://mojatrieda.radypala.sk, elan.radypala.sk
Majo0
Newbie
8. 3. 2007   #11
-
0
-

A kde sa to da naucit ? tie prudy?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Majo
Peter D.0
Expert
8. 3. 2007   #12
-
0
-

V SDL sa da robiť v C++, prudy su jednoduche, je to len zápis a čítanie zo suboru. Ide skor o štruktúru súboru.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Majo0
Newbie
8. 3. 2007   #13
-
0
-

no mne v tom SDL prekaza to ze printf("blbablalblalbalal")

neni nieco kde sa pouzivaju standardne prikazy s c++?

A k tým prúdom kde sa to dé naučiť??? nejaky link , zdrojak , hocico , chcel by som to pochopiť

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Majo
Peter D.0
Expert
8. 3. 2007   #14
-
0
-

co ti vadi na printf ?

prvy odkaz na googli :
http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/files.html

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
sn3d0
Věrný člen
8. 3. 2007   #15
-
0
-

Zopakujem to este raz. To co potrebujes sa vola NCURSES. Problem je ze to potrebujes pre WIn32. Kedze Windows ma mizernu konzolu tak mas 3 moznosti.

-rozbehas cygwin a pouzijes ncurses
-napises kvazi konzolu sam.. cili, zoberes device context okna a budes do neho kreslit text tam kde ho chces..
-tretia moznost(Asi pre teba najvhodnejsia) pouzit console functions.. viac najdes na http://msdn2.microsoft.com/en-gb/library/ms682010.aspx

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 105 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý