Databáze – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Databáze – Delphi – Fórum – Programujte.comDatabáze – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jakub0
Věrný člen
7. 3. 2007   #1
-
0
-

Mám Delphi5 Professional a potřeboval bych vytvořit databázi kam bych ukládal nějaké data a ty mohl mazat přidávat a upravovat za běhu programu. Omluvte mě za blbou otázku, ale já jsem se ještě z databázemi nesetkal. Děkuji za rady .... :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Chtěl bych neznamená nic, chci znamená hodně.
Reklama
Reklama
myth
~ Anonymní uživatel
55 příspěvků
8. 3. 2007   #2
-
0
-

ja pouzivam POSTGRESQL

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Věrný člen
8. 3. 2007   #3
-
0
-

To myth: To neznám je to v Delphi 5 ???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Chtěl bych neznamená nic, chci znamená hodně.
myth
~ Anonymní uživatel
55 příspěvků
8. 3. 2007   #4
-
0
-

to je databazovy system to nie je v deplhi

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Věrný člen
8. 3. 2007   #5
-
0
-

To myth: Já nevím u čeho bychměl začít jestli u POSTGRESQL nebo BDE. Ten systém se kterým máš skušenosti je obtížný ?? Já nechci nic zdlouhavýho ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Chtěl bych neznamená nic, chci znamená hodně.
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
9. 3. 2007   #6
-
0
-

byt tebou bych presel na turbo delphi a vyuzil XML k ukladani dat

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Jakub0
Věrný člen
10. 3. 2007   #7
-
0
-

To hrach: Já chci zůstat u Delphi 5 už takhle se budu muset naučit databazi v něčem co Delphi nemá a ještě přechod to už ne já jsem na Delphi zvyklý.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Chtěl bych neznamená nic, chci znamená hodně.
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
10. 3. 2007   #8
-
0
-

problém je v tom, že delphi 5 je silně zaostalé... pokud necheš veklkou změnu , rak přejdi na delphi 7, to je podle některých to nejlepší... ja osobně jsem spíše pro to turbo...

pro komunikaci s databazi myslq jsou perfektni komponenty Zeos

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Duch
30. 3. 2007   #9
-
0
-

A cez to BDE je to zlozite ????? Myslim len na nejake zakladne ukladanie info do suboru... mena, vek, atd...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
3. 4. 2007   #10
-
0
-

To laco797: no tak na to ti staci obycajna struktura record...
Jednoducho urobis linearny zoznam, ktory potom zapises do suboru... a ked ho budes chciet editovat, nacitas do pamate, upravis a zasa na konci programu zapises...ak je to len tychto par poloziek..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Múdry nie je ten, čo veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba. (Thomas Alva Edison)
nb
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
15. 4. 2007   #11
-
0
-

BDE je znacne zaostala a chybova nadstavba pre pracu s databazami ktorej vyvoj uz davno skoncil a podla mna patri na smetisko.Daju sa pouzit len zahnile a zastarale databazove formaty ako Paradox,alebo dbf format.To nehovorim o problemoch pri prevadzke moznosti nevysvetlitelneho poskodenia databazy ak sa korektne neuzavre(dokonca aj ked sa uzavrie) a vaznymi problemami pri sietovych aplikaciach ktore su priam neriesitelne.Okresane a obmedzene moznosti pri agregacnych SQL dotazov ,chybne indexovanie riadkov pri vyberovych SQL(hodnota RecNo) atd. atd.Prirodzene sa mozes napojit na ine databazove platformy prostrednictvom BDE,ale nabalia sa nove problemy.BDE je proste shit urceny na smetisko ako som uz spominal a rozhodne by som sa touto cestou v ziadnom pripade neuberal,cakaju ta len s nou problemy.Mimochodom Pre pracu s databazamy doporucujem aspon Delphi 7,kde je skvelou volbou pouzitie databazy Interbase,mozna je je v D5 ale nie som si isty.Je mozne ju bezproblemov prepojit na opensource DB system Firebird,pracujuci aj v embeded verzii(cize bez potreby instalacia databazoveho servera).Vybrat si mozes este dbexpress,alebo ADO to je vsak trochu ina parketa.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Databáze v C++ — založil Kódl

Databáze ? — založil Láďa

Databáze — založil Tomáš

C++ a databáze — založil miguel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý