HTML vs. Flash – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

HTML vs. Flash – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comHTML vs. Flash – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
7. 3. 2007   #1
-
0
-

Zdarec,
CHci se zeptat je lepší když dělám stránky v HTML nebo ve FLashi umi oboji

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
8. 3. 2007   #2
-
0
-

To GD-Amater: jednoznacne html. k tomu sa nauc este css, popripade pre zlozitejsie projekty budes potrebovat php. flash je podla mna na webe zbytocnost.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin0
Návštěvník
8. 3. 2007   #3
-
0
-

To, jestli je flash dobry na webu nebo ne, vzdy bylo, a je, predmetem flamu na forech... Osobne si nemyslim, ze flash je zbytecny, jen by tvurci takovych webovych stranek nemeli zapominat svuj obsah zpristupnit i v html.
Takze jak suchy napsal -- jednoznacne html. ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
8. 3. 2007   #4
-
0
-

Flash se hodi k rozpohybovani nekterych druhu grafickych prvku, nebo na nektere typy webovych stranek - treba na umelecka portfolia. Rozhodne by se ale nemel pouzivat tam, kde by mel mit nejakou informacni hodnotu (s vyjimkou nekterych aktovnich informacnich prvku - viz treba aktualne.cz)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Ján Varhol
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
8. 3. 2007   #5
-
0
-

Ono macromedia flash je jedin SW, s ktorým sa dá urobiť niečo plnohodnotné. A je pekne drahý. Takže by som sa priklonil k html a css. Koniec koncov bez html nerozbeháš ani ten flash na webe ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
8. 3. 2007   #6
-
0
-

no,ja umim PHP,HTML,PHP,a trozku MYSQL
je mi 12 tak jsme nevedel a taky chci to udelat v HTML kdyz sjem to dal do HTML
diky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
17. 3. 2007   #7
-
0
-

Flash bych na tvorbu samotné stránky nikdy nepoužil. FLASH je dokonce i svou filosofií určen k tvorbě malých aplikací a her. To jen někteří "blbečci" to překroutili!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
17. 3. 2007   #8
-
0
-

To Lukáš Chadraba: Tak "ono to" vypadá hezky. Ale, kdo pak tam má chodit s pomalejším pc, že? To je podobný svinstvo jako JS

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
DeaLer+2
Hero
17. 3. 2007   #9
-
0
-

To Lukáš Chadraba: :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
18. 3. 2007   #10
-
0
-

flash na webu být může, ale všeho s mírou, že? ;-) Ale web udělat čistě ve flashi je podle mě hloupost a nebo dát uživateli na výběr... jestli flash nebo html

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Earl Cash0
Věrný člen
28. 3. 2007   #11
-
0
-

web ve flashi ma sve vyhody i nevyhody ostatne jako kazda vec...:D ale myslim si ze i web delany ve flashi ma svou budoucnost....u flashovych webu nejvice ozeli Linuxaci jelikoz Flash Player 7, kterej je maximalkou na Linuxech, dela docela divne veci (napr nezobrazuje texty) na webech delane pro FP9...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Daw
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
29. 3. 2007   #12
-
0
-

Jak již bylo zmíněno - bez HTML nelze vložit Flash. Řeknu to takhle:
1) na pomalejších PC je falsh prakticky nepoužitelný (znám to z vlastní zkušenosti a mohu navíc potvrdit, že pomalých PC je k internetu připíchlých stále fůra)
2) chcete-li dělat stránky, které mají zaujmout hlavně z grafické strany, můžete použít flash (ale stejě lepší jsou obrázky v PNG a pár písmenek v javascriptu), jinak pokud je hlavní obsah, na flash ani nemyslete.
3) flash se hodí spíše na různě hry a aplikace, pro vytváření stránek se opravdu nehodí
4) nejdříve je dobré se naučit XHTML, CSS a něco málo v javascriptu - pak bych už možná i ten Flash.
5) Obě technologie se navzájem doplňují, ale základem je vždy (X)HTML
Tak takový je na tuto věc můj názor...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Petr Vojáček0
Věrný člen
2. 4. 2007   #13
-
0
-

To GD-Amater: Mohl by jsi ukázat nějaké tvoje stránky příp. pokusy? Prohlašuješ tu, že umíš HTML, PHP.. a najednou se ptáš v čem je to lepší dělat. Kdybys mohl něco ukázat, aspoň by šlo vidět, kolik toho už umíš, ve 12 letech jsem se taky snažil, a ty weby nevypadali zrovna nejlip, až potom mi došlo, že mám ještě spoustu studia před sebou :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://www.pecan987.cz
ChaoticRoman
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
2. 4. 2007   #14
-
0
-

No, stránka ve flashi je pomalejší, navíc větší a proboha, musí tam všude být ty zasrané hejblátka?? No a nehledě k tomu, že se ztrácí informace... Můj názor je flash nepoužívat! (Stejně jako rotující texty, gif animace apod. "ozdoby")

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Duch
9. 4. 2007   #15
-
0
-

Na co je Macromedia Fireworks ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel Tobiáš0
Super člen
11. 4. 2007   #16
-
0
-

To survik1:

To Lukáš Chadraba: Tak "ono to" vypadá hezky. Ale, kdo pak tam má chodit s pomalejším pc, že? To je podobný svinstvo jako JS


Já tě roztrhám... Bez JS by se web neobešel!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
dalaman0
Věrný člen
12. 4. 2007   #17
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Martin Šimko
~ Redaktor
0
Grafoman
26. 4. 2007   #18
-
0
-

To Colpik: já myslím, že by si nějak web bez JS poradil :)))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
1. 5. 2007   #19
-
0
-

Jo, zaskel by se ale v dobe pred 5 lety. Od te doby se posunul prave hlavne v mire a zpusobu vyuziti JS.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
pavel0
Newbie
7. 5. 2007   #20
-
0
-

Já jsem nejprve chtel spravit stránku ve FLASHi (a aj sem ji spravil a vypadalaa hrozne) a tak jsem se rozhodl že ji spravím v HTML ale menu a intro bude vo FLASHi. Výsledek vypadal o moc líp než to celé ve FLASHi.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Python::PHP::C/C++::Visual Basic::C#[br]KEEP SMILING =D
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý