Již nějakou dobu programuji v PHP, ale stále si nejsem jist, že je to pro mne to pravé. Chtěl bych zkusit nějaký normální programovací jazyk... Kdysi jsem se trochu učil C++ ale pak přešel na PHP. Docela se mi zalíbil Python, a i kurz zde na webu je docela dobrý, ale můj známý, docela dost dobrý programátor, mi řekl, že to, že je Python dobře uplatnitelný a v podstatě na stejné úrovni jako C++ nebo Java je blbost, a že je celkem k ničemu, že už ani na googlu se nepoužíva atd.
Chtěl jsem se vás zeptat, který jazyk by pro mne byl nejvhodnější. S programováním už mám skušenosti, a chci se jím živit, takže bych si rád vybral jazyk, kterým se uživím.
Předem děkuji
Fórum › Python
Programovací jazyk, aneb který si vybrat?
Pokud si chceš vybrat jazyk jak pro web (tj. alternativu k PHP) tak pro desktop aplikace (alternativa k C++, Visual Basic, ...), doporučuji jednoznačně Javu nebo C#.NET
V obojím se programují jak normální, tak webové aplikace. Rozhodnutí je na tobě, oba jazyky jsou si více méně podobné. To, čím se odlišují, je omáčka okolo (ASP.NET a .NET Framework vůbec vs. např. Struts, JSF, Spring,...).
Python je skvělý. Asi není tak žádaný jako php, java či c, ale přesto je to mocný jazyk. Pokud jste nikdy "normální" žádný jazyk nedělal, tak je Python, dle mého soudu, velmi vhodný. Dokonce jsem kdysi o tom přeložil jeden článek. Hledejte: Python první jazyk.
Jinak jak Python využívají nebo nevyužívají velké společnosti, se může dočíst na python.org. Já mám tu výhodu, že se tím neživím, takže mi to je celkem jedno. Python je mocný jazyk, skvělá syntaxe, skvělé licenční podmínky, skvělá přenositelnost.
Už jsem měl tu čest zkusit C++, ale rychle jsem přešel na PhP, takže bych si nevybíral Python kvůli jeho snadnosti, a C# .NET jsem také zkoušel, ještě mám doma knihu C# .NET + Visual Studio krok za krokem, ale Visual Studio mi nějak nesedělo, stejně jako ASP:NET, nemám rád klikání :(
Mimochodem jsem teďka byl na konferenci od CodeGearu (Borland) A viděl na vlastní oči Delphi pro PHP, a řeknu vám, že nic moc, PHP se prostě nedá uklikat :)
To DavesMan: a ještě to, že JAVA není plně objektová.
To Hmmm :(: Tak knížka o který mluvíš je naprosto k ničemu a dokáže akorát odradit - .NET není o klikání (je to jen jedna z horších možností, ale bohužel se často objevuje na přednáškách, atd.)
PS: pokud ti nesedí ani VS 2005, tak ho prostě nepoužívej
To Hmmm :(: myslis tuto knizku https://knihy.cpress.cz/Pocitac/Book.asp?ID=2320 ? ja som si ju prave objednal :(.
To Hmmm :(: C# (viz. můj podpis)
To Hmmm :): jistě ,že to lze - už proto, že každý z nich slouží k něčemu jinému.
PS: nauč se kolik jazyků chceš, ale jeden se nauč pořádně
To DeaLer: Krásně řečeno, u mě ten jeden bude Python.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Který si vybrat? — založil mustafa
Jak vybrat element podle text url který je ve style — založil Michal
Programovaci jazyk — založil marfik
Programovací jazyk R — založil Martin
Programovací jazyk — založil Dalibor