Pocitadlo navstev – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pocitadlo navstev – PHP – Fórum – Programujte.comPocitadlo navstev – PHP – Fórum – Programujte.com

 

dalaman0
Věrný člen
8. 3. 2007   #1
-
0
-

[podtrzene]WELCOME[/podtrzene]
Pocitadlo navstev mi funguje na zakladnom principe - ukladaju sa mi IP navstevnikov a zaroven aj cas kedy prisli (aby som mohol filtrovat viac navstev za isty cas).

Pocet navstev potom vypisem takto:
[url]select count(id) from pocitadlo[/url]

Pre mensie weby to staci, ale ako sa pocitadla riesia pri niekolko tisic navstevnikoch za den ???
Nie je potom to countovanie prilis zdlhave ???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Marek Štafl0
Stálý člen
8. 3. 2007   #2
-
0
-

Pokud nepotřebuješ nějaké podrobné statistiky, ale stačí ti pouze počítadlo návštěv celkem od spuštění webu (prostě celkový počet návštěv od založení stránek), udělal bych to takhle:

V databázi bych měl tabulku, ve které by byly uloženy IP adresy online uživatelů (dejme tomu že online se považuje přístup během posledních 20-ti minut) a čas zobrazení poslední stránky (samozřejmě unix časové razítko 'Time()') a pak textový soubor, ve kterém by bylo pouze číslo všech přístupů.
Pak bych měl skript, který bych vkládal do každé stránky (třeba pomocí 'include()').
Ten skript by zkontroloval, jestli se v tabulce online uživatelů nachází IP adresa tohoto uživatele.

1) pokud ano, zkontroloval by (pro jistotu) zda čas posledního načtení stránky není starší 20-ti minut
a) pokud ne, pouze by aktualizoval hodnotu Time() u této IP a zároveň by vymazal všechny ostatní IP, které mají Time() starší než 20 minut
b) pokud ano, otevřel by soubor, ve kterém je uložen počet přístupů, přičetl k němu 1 a znovu uložil, aktualizoval hodnotu Time() u této IP a zároveň vymazal všechny ostatní IP, které mají Time() starší než 20 minut
2) pokud ne, otevřel by soubor, ve kterém je uložen počet přístupů, přičetl k němu 1 a znovu uložil, uložil do tabulky tuto IP s aktuálním Time() a zároveň vymazal všechny ostatní IP, které mají Time() starší než 20 minut

No a počet přístupů bych načítal z toho souboru.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin Valent0
Stálý člen
8. 3. 2007   #3
-
0
-

A Cookies ste zabudli... Ak sa najde (pocas casu aký si urcis), nezapocita sa nasteva.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek Štafl0
Stálý člen
8. 3. 2007   #4
-
0
-

Nebo tak, to mě vůbec nenapadlo, ale cookies si může kdokoliv v prohlížeči zakázat, takže to může takovému člověku počítat jako nový přístup načtení každé stránky, což asi není žádoucí.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin Valent0
Stálý člen
8. 3. 2007   #5
-
0
-

To MareX: Ale ja som myslel, ze cookies so spolupracov IP. Najprv skontroluje cookies, ak nenajde ide na IP, ale ak najde tak nebude pokracovat v kontrole IP ale rovno sa nezapocita, cize ukoncenie procesu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek Štafl0
Stálý člen
8. 3. 2007   #6
-
0
-

Aha, nepochopil jsem to a tahle možnost mě ani nenapadla. Určitě by to bylo lepší kvůli zatížení databázového serveru.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dalaman0
Věrný člen
9. 3. 2007   #7
-
0
-

Zaujimavy sposob,
urcite ma inspiroval. Nehovorim ze to spravim presne tak ale moc si mi pomohol...
Tabulka s kazdym pristupom a naslednym countovanim , ako isto sami uznate, nie je moc efektivna.... Dikes....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Karel Gil0
Newbie
9. 3. 2007   #8
-
0
-

Podle mně je lepším řešením používat phpMyVisites, což je zřejmě nejlepší opensource aplikace pro kompletní přehled o uživatelích a pochybuji že by ho nějaký opensource projekt v nejbližší době překonal.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Radoslav Pala0
Super člen
9. 3. 2007   #9
-
0
-

To Karel Gil: lenze ked pouzijes hocijaky systém dochádza k zníženiu výkonu. najlepšie je naprogramovat si vlastný, hoc nemam nic proti free CMS systémom(sám som tvorcom jedného minisystému - http://mojatrieda.php5.sk). Kazdy free CMS system je robeny pre rozne pouzitia a tak musi vykonat ovela viac prikazov ako nas system, kde vieme co chceme...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Karel Gil0
Newbie
9. 3. 2007   #10
-
0
-

Jiste, jen jsem navrhl pouzivane reseni, mimochodem taky momentalne pracuji na velmi rozsahlem CMS, neco jako Joomla! To tvoje CMS je docela zajimave . mozna si to stahnu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek Štafl0
Stálý člen
9. 3. 2007   #11
-
0
-

PhpMyVisites jsem si před nedávnem stáhl, nikdy jsem to nepoužil. Když jsem koukal co všechno to eviduje a co tabulek to vytvořilo v databázi...
To přece musí strašně zatěžovat databázi, nebo ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Karel Gil0
Newbie
10. 3. 2007   #12
-
0
-

To MareX: Njn, ale momentálně fakt nic lepšího není, a když tak si můžeš některý statistiky vypnout :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Pocitadlo navstev — založil tribalcz

Pocitadlo — založil homelin

Počítadlo wz — založil petr

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý