Načítanie funkcie z vlastnej dll – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Načítanie funkcie z vlastnej dll – .NET – Fórum – Programujte.comNačítanie funkcie z vlastnej dll – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Tocimanko0
Grafoman
9. 3. 2007   #1
-
0
-

Dobry den.
Chcem sa spytat, ze ako sa da nacitat funkcia z mnou vytvorenej dll kniznice? (to dealer: syntax poznam, v google som hladal ! )
Resp. co mam vpisat do tej kniznice, aby sa dala pouzit? Kniznicu mam umiestnenu v adresari programu a vola sa FunctionPack.dll .
Kod funkcie je nasledovny:



Public Function Gen(ByVal dlzka As Long) As String
Randomize()
Dim i As Integer
Dim hotovo As String = Nothing
For i = 0 To dlzka
Dim X As Integer = Int(Rnd() * 100) + 1
If X >= 1 And X <= 50 Then
hotovo &= RndNum()
Else
hotovo &= RndChar()
End If
Next i
Return hotovo
End Function

Pricom ako vidite, z tej istej dll si sama funkcia vola este dalsie dve funkcie... Premenna hotovo teda vo vyslednej forme bude retazec dlhy "dlzka" a bude sa skladat z vygenerovanych cisel a pismen...
---
CO mam vpisat do programu, aby funkciu z danej dll vedel pouzit?
Ono to totiz pise, ze sa nenasiel nejaky EntryPoint!

Dakujem za akekolvek tipy a rady!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
9. 3. 2007   #2
-
0
-

No nevim čím to může bejt, syntaxi znáš a o managed knihovnu se nejedná. Zkus sem přihodit celou chybovou hlášku.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Tocimanko0
Grafoman
9. 3. 2007   #3
-
0
-

"PInvoke restriction: cannot return variants."

Nechapem...

Raz mi to pri mojom experimentovani zobrazilo: "Cannon find the EntryPoint"

Hmmmmmmm

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tocimanko0
Grafoman
9. 3. 2007   #4
-
0
-

A syntax je, ak sa nemylim takato:
declare function <nazov funkcie> Lib <kniznica> (<parametre>)

Pripadne alias...
A ozaj na co je ten alias??? :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
9. 3. 2007   #5
-
0
-

Heh ... při volání funkce ti určitě chybí návratový typ (na konec přidej "as string").

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Tocimanko0
Grafoman
9. 3. 2007   #6
-
0
-

Dal som. A nic! Hmmmmmmm.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
9. 3. 2007   #7
-
0
-

Ukaž mi kód?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Tocimanko0
Grafoman
9. 3. 2007   #8
-
0
-

Skusil som napr. toto:



Public Declare Auto Function Gen Lib "FunctionPack.dll" (ByVal dlzka As Long) As String

Alebo aj ine obmeny napr. Declare Function alebo Public Declare Function a pod.... A nejde :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
9. 3. 2007   #9
-
0
-

A nebude nejlepší to celý přepsat do VB.NET?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Tocimanko0
Grafoman
9. 3. 2007   #10
-
0
-

Hmmmmm, ked ja sa chcem naucit prave toto! Chcem sa naucit taketo pouzivanie dll kniznic, napr. ked spravim nejaku kniznicu v inom jazyku ale budem niektoru funkciu potrebovat vo vb.net aplikacii... Prosiiim, poradte!!! :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
9. 3. 2007   #11
-
0
-

Hmm, tak to je pak k ničemu - řešit zbytečně problém, který nevychází z neznalosti syntaxe, ale způsobuje ho pravděpodobně něco jiného. Při zadání chybových hlášek do googlu jsem nic podstatnýho nenašel, ale kdyžtak se taky mrkni - o svým kódu víš víc a třeba ti něco napoví. Já už bych musel jen hádat a to ti moc nepomůžu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Tocimanko0
Grafoman
27. 4. 2007   #12
-
0
-

No... Uz som sa na toto vykaslal... Pouzivam Add Reference a je to rychlejsie. Ale keby predsa mi niekto vedel toto vysvetlit, budem velmi rad. :-) Diky za ochotu a za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tocimanko0
Grafoman
27. 4. 2007   #13
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Nacitanie .dll v SharpDevelop — založil Johnnny

Nacitanie objektu z DLL — založil farki

Dedenie vlastnej class — založil bozole_sk

Import dll do me dll — založil VladislavK

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý