Ako vytvorit priecinok na disku – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ako vytvorit priecinok na disku – Python – Fórum – Programujte.comAko vytvorit priecinok na disku – Python – Fórum – Programujte.com

 

stanke0
Návštěvník
9. 3. 2007   #1
-
0
-

zdravim, viete mi poradit akym sposobom vytvorit priecinok na disku? robim si ftp klienta a potrebujem to k instalacnemu suboru k FTP managerovi ktoreho robim...
a este ako nacitam do troch "Entry" obsah .txt suboru (3 riadky), neviem na to nijak prist... :-/

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I know jahs never let us down, Pull your rights from wrong, I know jah would never let us down, Oh, no! oh, no! oh, no!
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
9. 3. 2007   #2
-
0
-

1) nechápu dotaz
2)



# -*- coding: cp1250 -*-
from Tkinter import*
vstup=Entry()
vstup.pack()
soubor=file('s.txt','r')
vstup.insert(END,soubor.read())
soubor.close()
mainloop()

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
stanke0
Návštěvník
9. 3. 2007   #3
-
0
-

mam nieco ako instalaciu pre ten ftp, a tam potrebujem nascriptovat vytvorenie priecinku (directory) na lokalnom disku (C:\ D:\...)
a v 2, ok vlozi ale cely subor, a ja potrebujem 1. riadok vlozit do vstup1, 2. do vstup2 a tak... su dokopy 3. Nevim na to nijak prist...staci prikaz.... :-/

ja som to spravil takto ale tak vlozi do vsetkych poli rovnaky a to cely obsah suboru:

def vyberftp():

nazev=tkFileDialog.askopenfilename()
stat.delete(0, END)
stat.insert(0, "Ftp-Súbor zvolený")

soubor=file(nazev,'r')
for radek in soubor:
ciselko=0
if ciselko==0:
Hosting.insert(END,radek,)
ciselko=ciselko+1
if ciselko==1:
Login.insert(END,radek,)
ciselko=ciselko+1
if ciselko==2:
Password.insert(END,radek,)
soubor.close()


a este nieco:
neviete prikaz pre minimalizaciu okna do listy dole vpravo vedla casu?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I know jahs never let us down, Pull your rights from wrong, I know jah would never let us down, Oh, no! oh, no! oh, no!
stanke0
Návštěvník
11. 3. 2007   #4
-
0
-

halooo? nikto nic ;(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I know jahs never let us down, Pull your rights from wrong, I know jah would never let us down, Oh, no! oh, no! oh, no!
marek0
Stálý člen
12. 3. 2007   #5
-
0
-

no neviem ci pomozem ale co tak

import os
os.mkdir('nazov_priecinka')

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
stanke0
Návštěvník
12. 3. 2007   #6
-
0
-

To myky:
diki moc, a nevies jak by som ten problem s 3-mi vstupmi?
Do 3 Entry mam vlozit 3 riadky zo suboru, tak ze do kazdeho 1 riadok...?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I know jahs never let us down, Pull your rights from wrong, I know jah would never let us down, Oh, no! oh, no! oh, no!
marek0
Stálý člen
13. 3. 2007   #7
-
0
-

no neviem to dokoncit dufam ze niekto pomoze
mna napadlo iba toto

from Tkinter import *

root=Tk()

oknoa=Entry(root)
oknoa.grid(column=0, row=0)
oknoaa=Entry(root)
oknoaa.grid(column=0, row=1)
oknoaaa=Entry(root)
oknoaaa.grid(column=0, row=2)

a=file('marek.txt', 'r')
okno='okno'
for m in a:
okno=okno+'a'
print okno #okno len for test
print m #okno len for test
okno.insert(1.0,m) #len neviem ako to mam dat aby to oknoa a potom aaa bolo stalo to iste

root.mainloop()

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
stanke0
Návštěvník
14. 3. 2007   #8
-
0
-

To myky:
Tento tvoj postup nejde => "str" object has no value "insert"
takze pridelovat oknam rozne hodnoty ale prisiel som na to:

nazev=tkFileDialog.askopenfilename()

soubor=file(nazev,'r')
ciselko=0
for radek in soubor:
ciselko=ciselko+1
if ciselko==1:
Hosting.insert(0,radek,)
if ciselko==2:
Login.insert(0,radek,)
if ciselko==3:
Password.insert(0,radek,)
soubor.close()


celkom fajne to zapisuje, len este je tam jedna vada a to to ze na koniec da aj znak "novy riadok" a nejde ho teda pripojit...
ako zmazem posledny znak z entry? napadlo ma:
Entry.delete(END-1, END) ale to nefunguje...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I know jahs never let us down, Pull your rights from wrong, I know jah would never let us down, Oh, no! oh, no! oh, no!
stanke0
Návštěvník
26. 3. 2007   #9
-
0
-

Hmm? NIkto nic?staci mi vyriesit uz iba tento problem...
Mam vstup napr:

from Tkinter import *

hlavni=Tk()
vstup=Entry(hlavni)
vstup.grid()

no a ja z neho protrebujem zmazat posledny znak alebo zvolit iba posledne 4 znaky, proste nie cely text ale niekolko znakov od konca :]

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I know jahs never let us down, Pull your rights from wrong, I know jah would never let us down, Oh, no! oh, no! oh, no!
marek0
Stálý člen
26. 3. 2007   #10
-
0
-

hmm neviem ale co tak
vstup.delete(4.0, END)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
26. 3. 2007   #11
-
0
-

To myky: to co říkaš je u udělátka text, protože tam jsou souřadnice ve tvaru "řádek.znak". Takže pro udělátko Entry je to:



vstup.delete(4, END)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
stanke0
Návštěvník
29. 3. 2007   #12
-
0
-

:D ja som napisal ze posledne 4 znaky :D toto necha iba prve styri, ale prisiel som aj na to(s vysvetlivkami pre laikov):



nazev=tkFileDialog.askopenfilename()
stat.delete(0, END)
stat.insert(0, "Súbor zvolený") #status pre uzivatela

soubor=file(nazev,'r')

ciselko=0 #pomocna premenna
for radek in soubor: #pre kazdy riadok v subore zvysi hodnotu premennej ciselko o 1, potom:
ciselko=ciselko+1
if ciselko==1: #pre prvy riadok (ciselko=1)
Hosting.insert(0,radek) #hodi riadok do 1. Entry
if ciselko==2: #pre 2 tak isto
Login.insert(0,radek)
if ciselko==3:
Password.insert(0,radek)
soubor.close() #toto zada kazdy riadok zo suboru do ineho Entry

x=0 #dalsia pomocna premenna
for m in Hosting.get(): #pre kazde pismeno z Entry
xko2=xko2+1 #zvysi hodnotu x o jedna
x=x-1 #odcita pocet znakov ktore chceme na konci nechat, cize napr -4 aby sa zmazali posledne 4 znaky
Hosting.delete(x, END) #zmaze vsetko od x po koniec (cize posledny znak), a.t.d...

x=0
for m in Login.get():
x3=x3+1
x3=x3-1
Login.delete(x3, END)



a ako zvolit posledne 4 znaky (napr. zvolit priponu suboru):



xko=0
nazev=tkFileDialog.askopenfilename()
vstup.insert(0, nazev) #Udelatko Entry predtym definovane, do ktoreho sa nacita presna cesta suboru

for m in vstup.get():
xko=xko+1

vstup.delete(0, xko-4)

typsuboru=vstup.get()
print typsuboru # a v console vidite uz iba .txt alebo .mp3 alebo .mpg


poslednym problemom ostava minimaliazacia v paneli uloh, teda do listy vedla casu....
Ach a este, ako spravim aby ked sa zmeni nejaky udaj, tak aby sa hned zmenila aj premenna, teda aj text alebo nieco take, cize ked mam napriklad casovu premennu, aby sa napr udelatko Label menilo s jeho hodnotou, teda odcitavalo cas v priamom prenose :-) dik

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I know jahs never let us down, Pull your rights from wrong, I know jah would never let us down, Oh, no! oh, no! oh, no!
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
29. 3. 2007   #13
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý