Ahoj, rozhodl jsem se, ze zacnu programovat javu, tak jsem si stahl java sdk. Jenze ted nevim, jak dal, jestli je v tom sdk nejake vyvojove prostredi, nebo si musim nejake dodatecne stahnout? na googlu jsem taky hledal, ale nenasel jsem na to zadny navod.
Fórum › Java
Pomoooc s javou
sdk nema zadne vyvojove prostredi pokud chces psat aplikace v jave zadne ani nepotrebujes muzes to psat v jakemkoli textovem editoru, pak to akorat zkompilujes. Predpokladam ze takle to asi psat nebudes ale mel by sis to aspon vyskouset at vis co a jak.
Jinak vyvojove prostredi jsou ja pouzivam eclipse nebo netbeans obe ide jsou zdarma a obe maji svoje + a - musis vyzkouset.
Jestli doopravdy začínáš, pak bych ti doporučil prostředí BlueJ. Je vyvíjené speciálně pro začátečníky a jeho hlavní výhodou je, že se dá behem pár minut naučit, kdežto zvádnout plně NetBeans nebo Eclipse dá asi tolik práce, co zvládnout vlastní Javu.
Jestli to s programováním myslíš vážně, zkus si v krámě pustit přes palec knihu "Myslíme objektově v jazyku Java 5.0". Tam se tohle prostředí používá a navíc je to kniha, která jako jediná u nás na trhu neučí jenom syntax a knihovny, ale učí doopravdy objektově progrmovat.
To prosim moc o pomoooc:
Upřímně doporučuju JDeveloper od Oracle, je lepší než NetBeans v tom, že není psanej v Jave, takže je rychlejší a mě líp ladí oku. Jinak můžeš v klidu požít PSPad, ale musíš pak do PATCHe přidat cestu k překladači javy, kterej se nainstaluje s JDK (javac.exe)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Pomoooc — založil silent
Formulář s POST-prosím pomoooc — založil ololol
Pomoooc prosííím potřebuju program:(:(:( — založil Xpac
Jak pokračovat s javou — založil Jan Klimeš
Problém s javou na serveru — založil biggycz