Dobrý večer.
Tak si tak projíždím weby věnujcí se Pythonu, a na jednom z nich jsem narazil na to, že je(jestli jsem to správně pochopil) v Pythonu možné požívat za každým příkazem středník. Když jsem to zkoušel u sebe na počítači, fungovalo to.
Jsem už z předchozích programovacích jazyků tak zdeformovaný, že jakmile mam používat jazyk bez středníků, mam cuk v malíčku ho tam udělat.
Chci se proto zeptat: bude vadit když budu používat za každým příkazem středník? A nebude to vadit při odevzdávání úkolů?
Díky za odpovědi.
Fórum › Python
Středníky;
Ano, python dovoluje mezi jednotlivými příkazy dělat středníky, ale 20 příkazů na řádek, to je pak hodně nepřehledný.
Já neopravuju úkoly, to Geon, ale myslím že mu to vadit nebude...
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Nejde mi o to že budu moc dát několik příkazů na jeden řádek. Mam už prostě takovou potřebu udělat za každým příkazem středník..
zvláštní potřeba;-) to já když občas dělám něco v C++ tak sou pro mě středníky pohroma a vždycky na ně zapomenu.
Zlatej Python
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Njn, já se jako první jazyk učil Pascal, pak PHP, teď se učim C++ (ve škole, takže jednou za 2 týdny) a začal jsem s Pythonem, takže středníkový jazyky maj u mě navrch..
Budu se snažit ;D
geon píše:#
# snad si brzy odvykneš ;-), protože to#
##
#* znepřehledňuje kod#
#
No nevím nevím, já formátuji stejně jak se středníkama(tam, kde je to potřeba), tak bez a že by příkazy se středníkama byly nepřehledný? No spíš bych řekl, že to svádí k bordelizaci kódu. Na škole jsem viděl programy v Pascalu od nováčků a jediný formátování bylo, že všechny příkazy psali bez odsazení na řádky, právě proto bych všem nasolil Python, aby si alespoň ve formátování udělaii pořádek a co nejdřív se naučili algoritmizaci.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Moderátoři diskuze