Středníky; – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Středníky; – Python – Fórum – Programujte.comStředníky; – Python – Fórum – Programujte.com

10. 3. 2007   #1
-
0
-

Dobrý večer.
Tak si tak projíždím weby věnujcí se Pythonu, a na jednom z nich jsem narazil na to, že je(jestli jsem to správně pochopil) v Pythonu možné požívat za každým příkazem středník. Když jsem to zkoušel u sebe na počítači, fungovalo to.

Jsem už z předchozích programovacích jazyků tak zdeformovaný, že jakmile mam používat jazyk bez středníků, mam cuk v malíčku ho tam udělat.

Chci se proto zeptat: bude vadit když budu používat za každým příkazem středník? A nebude to vadit při odevzdávání úkolů?

Díky za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
10. 3. 2007   #2
-
0
-

Ano, python dovoluje mezi jednotlivými příkazy dělat středníky, ale 20 příkazů na řádek, to je pak hodně nepřehledný.
Já neopravuju úkoly, to Geon, ale myslím že mu to vadit nebude...

Nahlásit jako SPAM
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
10. 3. 2007   #3
-
0
-

Nejde mi o to že budu moc dát několik příkazů na jeden řádek. Mam už prostě takovou potřebu udělat za každým příkazem středník..

Nahlásit jako SPAM
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
10. 3. 2007   #4
-
0
-

zvláštní potřeba;-) to já když občas dělám něco v C++ tak sou pro mě středníky pohroma a vždycky na ně zapomenu.
Zlatej Python

Nahlásit jako SPAM
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
10. 3. 2007   #5
-
0
-

Njn, já se jako první jazyk učil Pascal, pak PHP, teď se učim C++ (ve škole, takže jednou za 2 týdny) a začal jsem s Pythonem, takže středníkový jazyky maj u mě navrch..

Nahlásit jako SPAM
geon0
Grafoman
13. 3. 2007   #6
-
0
-

snad si brzy odvykneš ;-), protože to

* znepřehledňuje kod
* je to zbytečné psaní navíc

Nahlásit jako SPAM
geon. volume doprava.
13. 3. 2007   #7
-
0
-

Budu se snažit ;D

Nahlásit jako SPAM
Jakub0
Super člen
13. 3. 2007   #8
-
0
-

geon píše:#
# snad si brzy odvykneš ;-), protože to#
##
#* znepřehledňuje kod#
#

No nevím nevím, já formátuji stejně jak se středníkama(tam, kde je to potřeba), tak bez a že by příkazy se středníkama byly nepřehledný? No spíš bych řekl, že to svádí k bordelizaci kódu. Na škole jsem viděl programy v Pascalu od nováčků a jediný formátování bylo, že všechny příkazy psali bez odsazení na řádky, právě proto bych všem nasolil Python, aby si alespoň ve formátování udělaii pořádek a co nejdřív se naučili algoritmizaci.

Nahlásit jako SPAM
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý