Litrove pivo to je prave pivo sakra sraci – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Litrove pivo to je prave pivo sakra sraci – PHP – Fórum – Programujte.comLitrove pivo to je prave pivo sakra sraci – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Peca
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
10. 3. 2007   #1
-
0
-

Jak v php zjistim co je 2007-03-10 za den ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
10. 3. 2007   #2
-
0
-

date("w")


. vyplivne to 0-6, jinak muzes pouzit take D a I. To je anglicky nazev dne v tydnu/zkratka

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
11. 3. 2007   #3
-
0
-

este doplnim, ak by si chcel priamo ziskat uz prelozeny nazov dna, tak:

<?php

setlocale(LC_TIME, 'czech'); // Windows system
echo strftime('%A');
?>


ALE 'czech' ('slovak') funguje iba na Windows systemoch, pre Unixove treba pouzit jazykove kody 'cs_CS' ('sk_SK'). Ale videl som aj pouzitie 'cs_CZ', lebo medzi distribuciami moze byt rozdiel.

ISO 639-2: http://www.loc.gov/standards/iso639-2/php/code_list.php

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peca
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
11. 3. 2007   #4
-
0
-

A jak to mam udelat, kdyz to nechci mit dnesni datum, ale datum kterej si zvolim ve formatu 2007-12-31, kdyz potrebuju vedet jakej den je silvestr v roce 2007 ?

předem díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tommz.0
Stálý člen
11. 3. 2007   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jiří0
Stálý člen
23. 3. 2007   #6
-
0
-

toto jsem taky onehdá potřeboval a hodně mi pomohl manuál..:o)

hodím kousek kódu stránku jsem pojmenoval datum.php




<?php
$dny = array("po", "ut", "st", "ct", "pa", "so", "ne");
list($year, $month, $day) = split('[-]', $_POST["datumek"]);
echo $dny[date("w",mktime(0,0,0,$mes,$day,$rok))];

?>
<form action="datum.php" method="post">
<input type="text" name="datumek" />
<input type="submit" value="ok" />

</form>


Samozřejmě by to chtělo vyladit různé možnosti zadávání v jiných formátech... ale pro ukázku to stačí.

Jinak ješte editací dodávám že je třeba vložit datum do formuláře pouze v podobě RRRR-MM-DD

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 162 hostů

Podobná vlákna

V čem je sakra chyba? — založil Ashwood

Prave tlačítko myši — založil stanke

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý