Budoucnost phytonu? – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Budoucnost phytonu? – Python – Fórum – Programujte.comBudoucnost phytonu? – Python – Fórum – Programujte.com

 

Karel Gil0
Newbie
11. 3. 2007   #1
-
0
-

Myslíte, že má smysl soustředit se na phyton, pokuď se chcete živit programováním, a neřeším zda webovým nebo normálním?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
bortak
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
12. 3. 2007   #2
-
0
-

1) napsal si to uplně špatně python a ne phyton
2) má to cenu jelikož se v dnešní době hodně lidí soustředí na python jelikož je jednoduchý a praktický
3)dost velkej rozdil webový a normální programování ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
to_jsem_ja0
Stálý člen
12. 3. 2007   #3
-
0
-

na webové spíš php na normální c
jinak už se to tu řešilo tak prolistuj fórum

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
nb
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
16. 3. 2007   #4
-
0
-

Karel Gil píše:#
# Myslíte, že má smysl soustředit se na phyton, pokuď se chcete živit programováním, a neřeším zda webovým nebo normálním?

Urcite ma.Teraz sa prave ucim Python pretoze niektore napr. GSM moduli (GE864 -PY) obsahuju v sebe priamo engine python modul pre pisanie skriptov a daju sa v nich robit pekne zlozite aplikacie priamo na urovni cipu v GSM module.Fakt cool.Takychto prikladov by sa dalo najst viacej...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Karel Gil0
Newbie
16. 3. 2007   #5
-
0
-

Třeba jestli není lepší učit se C++...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
to_jsem_ja0
Stálý člen
17. 3. 2007   #6
-
0
-

pokud se tím chceš živit tak radějí C. ale pokud začínáš tak asi python a až potom c, protože python je nejjednodušší a jakožto programátor těch bys těch prog. jazyků měl umět více

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal Zima0
Super člen
17. 3. 2007   #7
-
0
-

to_jsem_ja píše:#
# na webové spíš php na normální c#
#jinak už se to tu řešilo tak prolistuj fórum


Musím s tebou zásadně nesouhlasit. Python je krásný moderní jazyk, kdežto php je takový šílený balast, že to ani dál nejde... A jeho vývoj je přímo k pláči. :c( Ano, byl to dobrý jazyk dejme tomu ve verzi 3-4 (znám 4), ale 5-6 jdou šíleně dolů - co ti vývojáři vyvádějí, to je šílené. Takže radši buď python nebo naprosto vlastní řešení..
Ať už web nebo normál, tak python je rozhodně dobrá volba. A že je python není na webhostinzích podporován? Tak to mě bere ze všeho nejmíň, protože o jednom vím. :-) Z PHP chci na python přejít, proto už teď směruju své aplikace tak, aby když je budu přepisovat do pythonu, tak abych přepisoval jenom samotný engine, ale ne třeba šablony, jazykové soubory apod.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mandriva Linux 2007.1, KDE 3.5, Opera 9.22, vim 7.0...
hmm
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
17. 3. 2007   #8
-
0
-

Jaky webhosting s pythonem znas?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin Stiborský0
Návštěvník
17. 3. 2007   #9
-
0
-

www.klenot.cz má v nabídce Python třeba ...
Perfektní je www.webfaction.com

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
už mám taky blogísek :) http://www.stibi.org/blog
to_jsem_ja0
Stálý člen
18. 3. 2007   #10
-
0
-

To xHire:to jo sice hezké, ale když se někde podíváš na inzeráty do rubriky "nabízím práci" tak co tam bude častěji?" hledám programátora v pythonu" nebo "hledám programátora v php"?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
hmm
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
18. 3. 2007   #11
-
0
-

To to_jsem_ja:To je to co mě tíží :(
To stibi: Nějaký free neznáš?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
18. 3. 2007   #12
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Martin Stiborský0
Návštěvník
18. 3. 2007   #13
-
0
-

hmm: Free bohužel neznám, myslím že takový ani není, cosi bylo, na nějakém ruském serveru, ale už to nějak nejede.

Btw byť je Python i Ruby a další krásný jazyk, člověk se spíš momentálně uživí programováním v .NET nebo Javě či C,C#,C++ ... bohužel, taková je pracovní poptávka. To ovšem neznamená, že je zbytečné se Python učit, jak okenní, tak webapp aplikace se v něj dělají parádně, (btw http://www.programujte.cz/forum.php?akce=prispevek&id=3688&sekce=pomoc-s-vyvojem-redakcniho-systemu-v-pythonu ) a jeho čas příjde. Bastl jménem PHP měl prostě štěstí že ho podporuje tolik hostingů. Ze zákulisních informací můžu říct, že v Česku se o hostingu pro Python ( a jeho frameworky) do budoucna počítá a nabídka příjde. V zahraničí mají www.webfaction.com , uvidíme jak se to vyvrbí u nás ..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
už mám taky blogísek :) http://www.stibi.org/blog
to_jsem_ja0
Stálý člen
18. 3. 2007   #14
-
0
-

To stibi:já taky doufám že se python rozšíří...

vím že tohle patří do oftopicu, ale mohl by mi někdo říct čím je java tak populární? já na ní totiž slyšel samou špínu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin Stiborský0
Návštěvník
18. 3. 2007   #15
-
0
-

to_jsem_ja: no to by mě taky zajímalo, na okenní aplikace je to lemra líná, ale třeba www.abclinuxu.cz je napsaný pomocí java servletů a je to parádně udělaný web a běhá rychle ( i když v posledních dnech tam byly nějaké trable ... už je to ok)

Jsem toho v Javě naprogramoval suma sumárum nula nula nic .. když nepočítám Hello world a pár ptákovinek, tak si výhody asi neuvědomuju, možná multiplatformnost ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
už mám taky blogísek :) http://www.stibi.org/blog
hmm
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
18. 3. 2007   #16
-
0
-

Jen takovy dotaz, co je to presne Ruby on Rails? K cemu to slouzi atd..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin Stiborský0
Návštěvník
18. 3. 2007   #17
-
0
-

Je to framework jazyka Ruby pro psaní web-aplikací

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
už mám taky blogísek :) http://www.stibi.org/blog
hmm
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
18. 3. 2007   #18
-
0
-

A k cemu se to da pouzit?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin Stiborský0
Návštěvník
18. 3. 2007   #19
-
0
-

No framework je sada nástrojů, fcí jazyka určená pro tvorbu nějaké aplikace. Některé frameworky nabízejí takovýchto prostředků víc (v případě frameworku pro web třeba předpřipravená administrace, generování komponent - např. login, validace dat, atd. atd.) a některé poskytnou jenom základ pro práci ... doufám že jsem pojem framework popsal aspoň trochu srozumitelně.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Framework

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
už mám taky blogísek :) http://www.stibi.org/blog
hmm
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
18. 3. 2007   #20
-
0
-

Proc se vsude pise, ze python je jazyk tak mozna na ucen, ale treba na c++/javu/C# nema? Zkoušel jsem jak c++ tak C#, ale python mi sedi nejlip, ale bojim se ze se s nim neuzivim, mimochodem vim co je to framework, ale chcu vedet, na co je konkretne ruby on rails.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin Stiborský0
Návštěvník
18. 3. 2007   #21
-
0
-

No já nevím podle čeho se posuzuje který jazyk na který má a nemá, každopádně jsou jazyky které jsou v určitou dobu tržně žádané a ty o které je zájem menší. Nehledě na to, že ten který má lepší syntaxi či cokoli. Podle toho se programátor holt musí zařídit, a nebo si najít fleka, kde je schopný si prosadit své postupy a přesvědčit vedení že to či ono je lepší než něco jiného. Tuším že u google mají python moc rádi, takže pokud budete moc dobří, zkuste to tam :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
už mám taky blogísek :) http://www.stibi.org/blog
hmm
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
18. 3. 2007   #22
-
0
-

Jde v pythonu třeba přesouvat promenne mezi strankami jak v php?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin Stiborský0
Návštěvník
18. 3. 2007   #23
-
0
-

Myslíš get/post ? No jasně že jo :)
Ukázka jak na to při použití CherrPy frameworku:



import cherrypy


class WelcomePage:

def index(self):
# Ask for the user's name.
return '''
<form action="greetUser" method="GET">
What is your name?
<input type="text" name="name" />
<input type="submit" />
</form>'''
index.exposed = True

def greetUser(self, name = None):
# CherryPy passes all GET and POST variables as method parameters.
# It doesn't make a difference where the variables come from, how
# large their contents are, and so on.
#
# You can define default parameter values as usual. In this
# example, the "name" parameter defaults to None so we can check
# if a name was actually specified.

if name:
# Greet the user!
return "Hey %s, what's up?" % name
else:
if name is None:
# No name was specified
return 'Please enter your name <a href="./">here</a>.'
else:
return 'No, really, enter your name <a href="./">here</a>.'
greetUser.exposed = True


cherrypy.tree.mount(WelcomePage())


if __name__ == '__main__':
import os.path
cherrypy.config.update(os.path.join(os.path.dirname(__file__), 'tutorial.conf'))
cherrypy.server.quickstart()
cherrypy.engine.start()

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
už mám taky blogísek :) http://www.stibi.org/blog
Radoslav Pala0
Super člen
18. 3. 2007   #24
-
0
-

a je teda mozne napriklad z mojho vytvoreneho formulara pozmenit hocijake premenne? podobne ako to bolo kedysi v PHP, dnes je to uz len v superglobalnych poliach $_POST a $_GET . ako pozeram na kod nic take tam nevidim.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin Stiborský0
Návštěvník
18. 3. 2007   #25
-
0
-

Asi nerozumím, do form action se napíše metoda, která zpracuje odeslané hodnoty, tato metoda má tyto hodnoty vypsané ve své definici ( def mojeMetoda(hodnota1, hodnota2, .....): ) při odeslání formuláře metoda načte tyto hodnoty a dál se s nimi pracuje tak jak je popsáno v definici metody .. Ať už se hodnoty odešlou přes get/post, manipulace je s nimi stejná.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
už mám taky blogísek :) http://www.stibi.org/blog
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Budoucnost C++ — založil Maxiterit

Budoucnost C++ — založil midin

Budoucnost web designu — založil Lukáš Chadraba

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý