Neustálé načítání IFRAME v IE – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Neustálé načítání IFRAME v IE – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comNeustálé načítání IFRAME v IE – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Marek Štafl0
Stálý člen
11. 3. 2007   #1
-
0
-

Ahoj,
mám takový problém a už jsem z toho docela na prášky!
Udělal jsem jednoduchý chat. Místnost je IFRAME vložený do stránky. Nejprve jsem zkoušel pomocí META tagu http-equiv="rfresh" aby se ten iframe po 15-ti vteřinách načítal znovu. Jenže mám problém takový, že ten iframe se načítá pořád, i když stránku opustím! Dělá to v IE, v Opeře jsem to zkoušel a tam to nedělá.
Například jsem v chatu, místnost se tak jak má každých 15 vteřin reloadne. Pak kliknu v levém menu na nějaký odkaz, takže celou tu stránku opustím. Jenže u IE mi dole ve stavovém řádku stále každých 15 vteřin nabíhá, že načítá "chat.php".
To je přece nesmysl, když na té stránce, kde ten iframe je, už dávno nejsem!

Vůbec to nechápu. Zkoušel jsem to znovunačítání udělat přes javascript (location.reload(), location.href() po určitém čase), ale tak to dělá taky. Navíc javascript stejně použít nechci, když existuje ten META tag.

Poradí mi někdo, co s tím?
DÍKY!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
12. 3. 2007   #2
-
0
-

ukaž script... takhle toho moc nezjistim

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Marek Štafl0
Stálý člen
13. 3. 2007   #3
-
0
-

Myslíš celé HTMLka všech tří stránek? To je hrozně dlouhé.
Prostě mám úplně normální stránku, ve které jsou dva iframy, takto:

<iframe src="in.php" width="100%" height="100" frameborder="0"></iframe>

<iframe src="chat.php" width="100%" height="400" frameborder="0" style="border: 1px solid rgb(173,0,0);"></iframe>

Soubor "in.php" je pro odesílání zprávy do chatu, ten se automaticky nenačítá. Soubor "chat.php" je samotný chat a v něm je toto:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta http-equiv="refresh" content="15;URL=chat.php">
<meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
<title></title>
</head>
<body>
<!-- Tělo -->
</body>
</html>

Já jsem to teďka vyřešil pomocí PHPka a SESSION, ale je to přece blbost, dělat by to nemělo, ne?!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý