Může mi někdo říct jak je na tom delphi s kompaktibilitou pod windows vista?? Jak je to s jednotlivými verzemi? Používám Delphi 7 SE 7.2. Pokud ovšem kompaktibilitu řeší až nejnovější verze, pravděpodobně budu muset přejít na ni :(. Má někdo zkušenosti? Děkuji
Fórum › Delphi
Delphi a windows vista
To pkubicek: Já osobně jsem ještě Delphi pod Vistou neskoušel, ale mělo by stačit jenom něco stáhnout. Řekl bych že to normálně půjde, ale i kdyby něco nešlo nebude nic složitýho napravit to . :D
Neco ohledne Delphi a Windows Vista se resilo na http://forum.builder.cz/read.php?18,2005726 .
Problemove se nejvice, alespon podle me, jevi pristupova prava do adresare Program Files. Co se tyka vlastni instalace Delphi pod Vistou, to bohuzel nevim.
vista bude podporovat pne BDS 2007, ktere vyjde asi za mesic.. bo nejak tak...
neco jako xp manifest.. urcite ne... to bude fungovat to xp manifest... ale ma to jakoby zastaraly "nazev"
jinak normalne zkompilovany program bude fungovat... jen nebude muset narusovat bezpecnost viz.. zapisovani do adresare kam nema prava zapisu apod..
no tak zakladni kamen uspechu je co se tyka vista a i "neprasackeho psani" kodu:
1) vyuzivat vetev v registrech ktera patri danemu uzivateli HKEY_CURENT_USER
2) soubory zapisovat do uzivatske slozky, ve win XP "Documents and Settings", pripadne cesky preklad....
ve win vista je to uz jiny nazev... nevim z hlavy, proto je vhodne pro toto pouzivat nejakou funkci (asi API), ktera vam zjisti osobni slozku uzivatele....
3) otestovat program na win vista... - neni problem myslim sehnat nekoho ochotneho
jak se dale dozvite ve vyse uvedene konferenci, pokud programujete sluzbu.. musite si take dat pozor na to k cemu mate pristup a k cemu ne..
win vista jsem netestoval a tak nevim nakolik je neco blokovane.
já to teď zkouším...prvně sem si říkal v pohodě všechno jede jak má ale pak sem chtěl nějakou jednoduchou fci který si samozřejmě z hlavy nepamatuju, dám F1 a hups...nejede help :-( někomu to možná neva ale já ho docela používám...v delphách je docela rozumnej a bez něj nevím jak to de :-D takže největší problém na co sem narazil (hned po právech k pgr files...implicitně tak tvoří temp soubory takže se nedá vytvořit prg dokud ho neuložíte jinam...)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Windows Vista — založil Matej Zabsky
Windows Vista - problemy — založil Smokie
Windows Vista a 12 ochran — založil Matej Zabsky
Windows Vista- audio driver — založil kubcach
Windows Vista a softwareový RAID 0 — založil Solid.Sn