Ahoj, potreboval by som poradit s vytvorenim funkcie na nacitanie 2-rozmerneho pola (matice). A s funkciou, ktora dokaze scitat 2 matice. Prosim ak to niekto viete napiste kusok funkcneh zdrojaku. Vopred vdaka.
Fórum › C / C++
C++: Nacitanie matice funkciou
Proto ale nemusíš zakládat stejný topic 2x
.
.
int m[10][10];
for(int x=0; x!=10; x++)
{
for(int y=0; y!=10; y++)
{
scanf("%d", &m[x][y]);
}
}
.
.
nic složitého obyčejné 2 cykly
Příšte prosím zakládej jenom jedno téma
Jak se liší Windows a Tamagoči? Windows chcípnou, i když se o ně staráte.
Viete ako spoznáte závislosť na internete? Keď narazíte autom do zvodidiel, a prvé čo hľadáte je back.
hech, psal v C++ ! scanf jaksi nepatri do C++
nedavno jsem psal:
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int **iMat;
int **iMat2;
int **iMatResult;
int X;
cout<<"zadejte rozmer matice(X*X)"<<endl;
cin>>X;
iMat = new int*[X];
for (int i=0;i<X;i++)
iMat[i] = new int[X];
iMat2 = new int*[X];
for (int i=0;i<X;i++)
iMat2[i] = new int[X];
iMatResult = new int*[X];
for (int i=0;i<X;i++)
iMatResult[i] = new int[X];
cout<<"zadejte "<<X*X<<" cisel prvni matice: "<<endl;
for (int i=0;i<X;i++)
for (int j=0;j<X;j++)
cin>>iMat[i][j];
cout<<"zadejte "<<X*X<<" cisel druhe matice: "<<endl;
for (int i=0;i<X;i++)
for (int j=0;j<X;j++)
cin>>iMat2[i][j];
for (int i=0;i<X;i++) {
for (int j=0;j<X;j++) {
iMatResult[i][j] = iMat[i][j] + iMat2[i][j];
}
}
cout<<endl<<endl<<"vysledna matice:"<<endl;
for (int i=0;i<X;i++) {
for (int j=0;j<X;j++) {
cout<<iMatResult[i][j]<<" ";
}
cout<<endl;
}
return 0;
}
ale:
1) ani neni potreba mit nejake iMatResult, kdyz s tim pak uz nebudes pracovat, staci jinak proste vypsat
2) nevim proc, ale udelal jsem to jen pro matice X*X, tak si to kdyztak predelej, melo by to byt lehke jako cela uloha
nickJartin píše:#
# rozhodne scanf patri jak do c tak c++#
#navic scanf je z hlediska narocnosti rychlejsi nez cin.. na ruznych programatorskych soutezich, a tak, se pouziva pro urychleni behu programu ;-)
dobre, moje chyba, to jsem nevedel :)
kazdopadne vazne se mi ale nelibi kdyz vsude jsou stream vstupy a vystupy a v tom flaknutej hnusnej scanf
btw: s tema soutezema, ehm !!! preci zalezi na casove a pametove slozitosti algoritmu, vsude se pise, ze vstup a vystup se nepocita, to je docela kravina co si napsal, vetsinou mas moznost si dokonce i vybrat jazyk v kterem psat !
To ivanhoex: Nechybi ti tam nahodou zase neco? Vim, ze to obstara OS po skonceni programu a taky verim, ze je to zpusobeno tim, ze jsi to nadatloval na rychlo, kazdopadne to neber osobne.
Jen takova otazka do vetru - a co takhle pouzit vector<vector<int> >?
ivanhoex píše:#
##nickJartin píše:#
# rozhodne scanf patri jak do c tak c++#
#navic scanf je z hlediska narocnosti rychlejsi nez cin.. na ruznych programatorskych soutezich, a tak, se pouziva pro urychleni behu programu ;-)
##
#dobre, moje chyba, to jsem nevedel :)#
#kazdopadne vazne se mi ale nelibi kdyz vsude jsou stream vstupy a vystupy a v tom flaknutej hnusnej scanf#
##
#btw: s tema soutezema, ehm !!! preci zalezi na casove a pametove slozitosti algoritmu, vsude se pise, ze vstup a vystup se nepocita, to je docela kravina co si napsal, vetsinou mas moznost si dokonce i vybrat jazyk v kterem psat !
k tem soutezim
-- souhlasim, casova a pametova slozitost algoritmu je dulezita (mozna nejdulezitejsi)
-- jazyk si vybrat vetsinou taky muzes
-- ale, z vlastni zkusenosti, po napsani programu se zdrojovy soubor posle serveru, ktery automaticky zkompiluje a predhodi programu vzorova data. A pokud vypocet trva prilis dlouho, vyhodi se "time exceed" (nebo neco takoveho), jakoze to trvalo realne prilis dlouho... A tady se casto vyuziva ruznych triku, jak program zrychlit. A ceckari vyuzivaji scanf, printf apod...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
C++: Nacitanie matice funkciou — založil Systém
Načítanie súboru do matice — založil Marcel
Program nacitanie matice — založil pcmaker
Načítanie matice zo súboru — založil DušanDinoZzo
C - Načítanie matice zo súboru — založil Calissa