Laci by Vas zbil.... – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Laci by Vas zbil.... – PHP – Fórum – Programujte.comLaci by Vas zbil.... – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Michall
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
12. 3. 2007   #1
-
0
-

ve formuláři mam rozbalovací nabídku -- select, a když uživatel nezadá všechny údaje tak se formulář zobrazí znovu a potřebuju aby v rozbalovací nabídce byla jako defaultní hodnota to co zadal minule. díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Jakub0
Super člen
15. 3. 2007   #2
-
0
-

To Michall: Jestli je ten select staticky zanesen v (x)HTML, budeš nejspíš muset ke každé položce přidat podnínku, která zjistí jestli je ve vstupu ta či ona volba a jestli ano, vypíše selected do tagu option. Jestli ji generuješ, tak ji budeš skládat či posílat na výstup dle podmínky nebo použiješ str_replace() na již vygenerovaný výběr. To samé můžeš provés i s multiple selecty. Jestli na generování formulářů využíváš nějaký framework či knihovnu, tohle bude určitě řešeno v dokumentaci.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Jiří0
Stálý člen
23. 3. 2007   #3
-
0
-

já něco podobného řeším pomocí mysql (v mém případě totiž v adminovi ty položky edituju).
No a když něco důležitého ve formu nevyplníš, tak při vypisování toho selectu stačí napsat jednoduchý
if($promena_z_db == $_POST["promenna"])echo "selected=\"selected\"";

a je to....

píšu to zhlavy, možná v tom je chybička...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 48 hostů

Podobná vlákna

Váš názor = ? — založil Petroff

Podla vas... — založil ps2console

Váš nick? — založil yaqwsx

Programátor pro Vás — založil Daniel Havránek

Váš vzor ve světě IT — založil Majkee

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý