[SQL] slozitejsi vyber z databaze – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

[SQL] slozitejsi vyber z databaze – MySQL – Fórum – Programujte.com[SQL] slozitejsi vyber z databaze – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Peca
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
12. 3. 2007   #1
-
0
-

mam 1. tabulku lidi :
|id|prijmeni|jmeno|datum_nar|
|1|Novák|Jan|1981-10-10|
|2|Novotný|Petr|1982-12-12|

a 2. tabulku goly
|id(odpovida id z 1.tabulky)|hrac_asistence_id(odpovida id z 1.tabulky)||zapas|minuta
|1|2|50|20|

potrebuju spojit tabulku tak abch mel v jednom radku id, hrac_id a id, hrac_asistence_id
=>
vysledek by mel byt asi takovyhle |20|Novák|Novotný|
=> ze ve 20. minute dal gol Novák a asistoval mu Novotný

--------------------------------------------------------------------------------------
jeste takovy shrnutí:
potrebuji proste ziskat jmeno podle id v druhy tabulce, a to 2x v jednom radku

předem děkuji, vím, že to není nic jednoduchého, budu rád, když někdo odpoví...


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
12. 3. 2007   #2
-
0
-



SELECT lidi1.ID AS ID, lidi1.prijmeni AS strelecPrijmeni,lidi2.prijmeni AS asistentPrijmeni,minuta FROM lidi AS lidi1, lidi AS lidi2,goly WHERE lidi1.ID=goly.ID AND lidi2.id=goly.hrac_asistence_id


vyplivne to sloupce strelecPrijmeni, asistentPrijmeni a minuta. je to velmi jednopduche ve chvili kdy pochopis ten mechanismus -

1) v pripade ze beres data z jedne tabulky vicekrat, tak musis pouzit aliasy abys je rozlisil (to je to "lidi AS lidi1, lidi AS lidi2")
2) to same se sloupci ("idi1.prijmeni AS strelecPrijmeni,lidi2.prijmeni AS asistentPrijmeni")
3) pak to akorat spojis podminkami ("lidi1.ID=goly.ID AND lidi2.id=goly.hrac_asistence_id")

;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Vyber z databaze — založil Peter P.

Vyber Databaze v MySQL — založil marioff

NoSQL databáze - Výběr — založil sakal91

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý