Jde nějak vsugerovat windowsum, že jsem zmáčknul nějakou klávesu?
např. bych měl skript a ten když bych spustil, tak by ten skript aktivoval nějakou klávesu např F1 a otevřelo by se okno nápovědy windows, nebo aby myš klikla na stejný místo??
Danke schén:)
Fórum › Python
Programy pod windows
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
# -*- coding: cp1250 -*-
from Tkinter import *
def napoveda(udalost):
nap=Toplevel(hlavni)
nap.transient(hlavni) # aby bylo přes hlavni
nap.focus() # aby se stao aktivním
nap.grab_set() # aby se nedalo kliknout na hlavni
t=Button(nap, text=u"Tady je nápověda nebo něco jiného. Klikni na mě a zavřu se.", font="Arial 10", command=nap.destroy)
t.pack()
nap.mainloop()
hlavni=Tk()
vyzva=Label(hlavni, text=u"Klikni nebo F1.", font="Arial 10", width=50, height=25)
vyzva.pack()
hlavni.bind("<F1>", napoveda)
hlavni.bind("<Button-1>", napoveda)
hlavni.mainloop()
To je n?dhern? uk?zka, ale funkci bind u? d?vno zn?m.J? to jsem ten dotaz myslel trochu jinak.Tak?e, ten skript by tu kl?vesu jakoby zm??knu-skript by sed?l u po??ta?e a psal.Tak?e bych mohl nap??klad ovl?dat p?es pythona word, nebo pohybovat my?? jestli m? ch?pe??
snad jsem to napsal l?pe..
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Kurňa, už z toho cítím zase nějakou hackeřinu. Pythonovské scripty umí ovládat sami sebe, to je jasné. Pokud chtějí ovládat jiné aplikace, musí jim tyto otevřít dveře. Musí zpřístupnit některé své funkce. Jinak to Python neumí. Možná to jde, ale mě to nikdy nezajímalo.
Těm dveřím, těm se říká API, a třeba Word nebo OpenOffice Writer je mají, takže můžeš z Pythona napsat dopis, uložit a či vytisknout. Při běhu uvidíš, jak se WOrd otevírá, jak se do něho píše, cos naprogramoval, a nebo jak se tiskne. Není to ale triviální záležitost, prohrabávat se v api. Každý program má totiž svoje a vždy jiné. Více k Wordu: http://www.py.cz/PyWin32 - scriptování Wordu.
Tak...dlouho jsem tu nebyl...
2geon: Ja bych se ho tentokrat zastal :o) Pred nejakou dobou jsme si emailove v pratelskem duchu pokecali a ledacos se vyjasnilo ;o)
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
už vím jak na to:
mport win32com.client
shell = win32com.client.Dispatch("WScript.Shell")
shell.SendKeys("~", 0)
tadyten kód zmáčkne klávesu enter...
Pro vyzkoušení Vaš
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
V čem se dnes píší malé programy pro Windows? — založil Astrid
Delphi pod Windows 7 — založil jozosandy
Problem len pod Windows 7 — založil Tomas
Kompliace PERLu pod Windows — založil General